söndag 17 februari 2008

47 + Tekniska = Rökigt!

Hatbloggen hade mycket riktigt rätt när vi i veckan konstaterade att bästföredatumet på Cx vagnarna var den 14 februari 2008. SLs redan sjösatta planer på att rusta upp den gamla vagnparken har redan gett resultat - vi tunneltågförare får helt enkelt fortsätta att leva i skräck ett par år till!
Mitt under fredagsrusningen raporterade L på turen 47 att han stod vid Tekniska Högskolan med rökutveckling under sitt tåg.
Att det just var turen 47 - turen med otur, som bestämde sig för att börja ryka, är för Hatbloggens läsare knappast förvånande.

Vi förordar nu starkt att SL förser turen 47 med en varningstext, strategiskt placerad i fronten av tåget, som upplyser trafikanter att man reser på egen risk med detta tåg och att om man verkligen vill vara säker på att komma fram helskinnad ,så gör man bäst i att vänta på nästa.

En annan sak som är märklig, är att de senaste rökutvecklingarna inträffat vid Tekniska Högskolan(1,2) men eftersom det nu var snart 4 månader sen det hände sist, så var det väl inte mer än på tiden.
Enligt DN berodde rökutveckligen på en trasa som fastnat i hjulet och fattat eld. Enligt trafikledningen var det en boggie under tåget som överhettats. Hur det nu än var så är det illa och vi hade stopp i trafiken från 16.20 till 18.00.
Trafikanterna skötte sig exemplariskt i den del av stan Hatbloggen hade fastnat, de kom fram och undrade b.la hur man ska gå till väga för att bli tunneltågförare(varför man nu skulle vilja bli det efter fredagens händelser) och höll oss sällskap på perrongen.

Trafikledningen gick under lördagen ut, på order av chefen, och tackade alla förare för det fina arbete vi utförde under fredagens stopp. Hatbloggen tycker att det är lite gulligt, även om vi är väl medvetna om att hälften av de som jobbade i fredags är lediga den här helgen och tråkigt nog missade den fina gesten.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar fortfarande om det är någon annan än denna 'anonym' som vet något om Ingrid och Torbjörn Persson?

880 90 sa...

”Min chef är en tyrann”

Psykologen Madeleine Gauffin Rahme svarar på läsarnas frågor på SvD.se/idag.

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologensvarar/artikel_879259.svd

;)

Anonym sa...

jo då kände dom väl. hans lilla tjej hette "asta" innan han träffa ingrid.

Anonym sa...

Har hört ett rykte om att thåströms brorsa kör på röda linjen. Stämmer det? Jag tänker på en mörkhårig ganska ung kille som alltid står upp och kör och vars utrop brukar låta typ:

"då drar vi till mörby, akta er för dörrarna, stänger dem"

Dallerberg sa...

anonym: hahahahahahhaha

Jeppe sa...

bea

Du kanske borde fråga någon IRL istället för att anonymt lägga ut andras namn på internet. Det är klart att ingen kommer lägga upp en massa information om de här personerna i Hatbloggen utan deras godkännande.

Anonym sa...

Jeppe:

Självklart har jag pratat med dessa människor och de tycker bara att det är roligt att se att folk fortfarande kommer ihåg dem.

Nu råkar det ju vara så att dessa två är mina föräldrar...

trasan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.