tisdag 26 juni 2007

Hatbloggen griper in!

Det är med viss tillfredsställelse som Hatbloggens redaktion konstaterar att dess gnällgaranti numera tycks omfatta även läsekretsen. Redaktionen har nämligen nåtts av synpunkter på den ojämna bloggfrekvensen, och lovar att ta kritiken i beaktande.

Men gudarna ska veta att det är ansträngande att både blogga och köra tåg samtidigt som man agerar världssamvete – vi kan nu avslöja att Hatbloggen i samarbete med det norska utrikesdepartementet stoppat en avrättning av två iranska äktenskapsbrytare. I måndags för en vecka sen passerade hatbloggarna i samlad tropp Mynttorget just när Amnesty International protesterade mot en planerad stening. Uppslutningen vid demonstrationen var verkligen ynklig, men de båda redaktionsmedlemmarna skrev, fyllda av rättspatos och revolutionär glöd, på namnlistorna mot avrättningen. Alla övriga underskrivande kluddade lite undfallande bara dit sina namn, medan vi stolt klottrade parollerna ”Stoppa vansinnet!” och ”Allas rätt till liv!” i marginalen. Vänsterpartiets vice ordförande Alice Åström verkade tacksam för vårt stöd, och de märgfulla utropen bet uppenbarligen på den hårdföra iranska regimen! Eget beröm luktar illa, men vafan, norrmännen skäms ju uppenbarligen inte för att ta åt sig äran.

På måndagen trädde röda linjens senförsommarturlista i kraft. Tidigare fanns bara vinter-, försommar-, högsommar- och sensommarturlistor, men nu har alltså en senförsommarvariant tillkommit. Vi ser fram emot nästa år, då vi förmodligen får njuta av godbitar som förförsommar-, senförhögsommar- och högförsenförsommarturlistor.

På den gamla goda tiden (alltså fram till i torsdags) passerade för övrigt eftermiddagsextratågen på linje 13 Liljeholmen söderut på treor (16:03, 16:13, 16:23 osv), fem minuter efter de ordinarie tågen. Med den nya, spännande turlistan ankommer emellertid vissa extraturer Liljeholmen på fyror, det vill säga sex minuter efter ett ordinarie tåg och fyra minuter före ett annat. Detta är ju fullkomligt oerhört, och när Hatbloggen påpekade detta för personalledaren vid Liljeholmen konstaterade denne lakoniskt att ”de måste ha varit fulla när de gjorde turlistan”. Vi har inget att tillägga.

1 kommentar:

Dallerberg sa...

På tvärbanan har vi envagnståg som går i tiominuterstrafik, med 5 minuters vändtid. Med ATC inkopplat blir man automatiskt ca 3 minuter sen(eftersom den är defekt) och med en vagn i rusningen blir man ca 3 minuter sen, det är sånt kaos att det inte går att beskriva! Skitkul! :D

Men det låter ju som att det är fest hos er också, det är nästan så man är lite sugen på att komma och köra lite :D