lördag 30 juni 2007

Stans äckligaste dagis.

Fick med en kvinna på kryckor från Alby på väg in till stan ikväll. När jag stannade i Alby haltade hon för glatta livet förbi första dörrparet och in i andra. Vid Fittja var det ut igen, halta förbi ett dörrpar och in i nästa; vid Masmo hann hon nätt och jämnt hoppa sträckan mellan två dörrpar innan dörrarna stängdes. Och så där fortsatte det så länge det fanns dörrpar att hanka sig förbi – ut på plattformen, linka några futtiga meter, för att precis hinna rädda sig in i tåget innan det fortsatte. Alltså – hur dum i huvudet får man vara? Vagnarna är femtio meter långa. Om nöjet var att stappla fram mellan olika dörrpar fanns det sju finfina att roa sig med på insidan av varje vagn. Överhuvudtaget är folk som springer mellan dörrarna ett bekymmer, men har de dessutom en massa att släpa på (kryckor, rollatorer, barnvagnar, rullstolar) och dessutom byter mellan dörrar i samma vagn, då undrar man ju hur det är ställt med hjärnkapaciteten.

Gjorde ett glatt besök på toaletterna i Norsborg. När jag är där får jag alltid känslan av att jag brutit mig in på typ ett (extremt äckligt) dagis eller nåt. Handfaten sitter på cirka 45 centimeters höjd och rymmer dessutom åt gången ungefär hälften av fingrarna på ena handen. Hatbloggen misstänker att norsborgshandfaten är de sista minnena från den tiden när bara dvärgar fick anställning vid SL.

Kristdemokraterna håller riksting i Sundsvall, bland annat med lite abortbråk. Göran Hägglunds abortliberala (!) linje var uppenbarligen den som segrade. Det är verkligen ett fascinerande gäng människor som samlats när Göran Hägglund är den vettigaste i hela sällskapet.

2 kommentarer:

Dallerberg sa...

En gång när jag skulle gå på norsborgstoan var snuten där och tog pissprov på nån äcklig gammal pundare.. var inte så överdrivet trevligt att gå in där sen :/

Hatbloggen. sa...

Haha, det låter verkligen jätteäckligt. Och det allra ruggigaste är att det förmodligen är det fräschaste som hänt på de där toaletterna, av lukten att döma.