söndag 16 december 2007

Julrusning.

Hatbloggen har mycket stora förväntningar på söndagen – med tanke på att vi tog ut all söndagstristess redan igår lär den här dagen bli hur lajbans som helst! Vi kan knappt bärga oss.

Frånkopplingen på röda linjen ställdes in på lördagen med hänvisning till julrusningen. Alltså, vi tänker inte protestera eftersom vi ser kopplingen som ett djävulens påfund, men ärligt talat, framåt nittontiden är det väl inte så många fler trafikanter ute än det brukar vara andra, vanliga helger? Nåja, säg det inte till trafikbeställaren, för det är hemskt bekvämt att kunna köra fram till plattformsgrinden vid samtliga stationer istället för att stå vid mitten och vänta på ofokuserade helg- och kvällstrafikanter som ska sega sig på. Vi önskar att det vore julrusning året om.

Det är rent rörande att se de glädjescener som utspelar sig i mässen varje gång en förare varit uppe på trafikexpeditionen och hämtat ut sin julklapp. Den spänning med vilken han eller hon sliter upp paketet, den förhoppningsfulla blicken, glädjetårarna som strömmar ner längs kinderna när han eller hon lyckligt håller upp sina gåvor mot ljuset. Mycket, mycket vackert.

Först vid Norsborg och strax därefter igen vid Hallunda slutade Z-P:s C20-tåg funka igår. Att trycka på snabbstarten (den knapp som sätter tåget i rullning, för oinvigda) gav ingen effekt och att köra därifrån manuellt med körspak och fotsäkerhetsgrepp gick inte och några felkoder fanns inte. Tåget betedde sig såvitt vi förstår fullkomligt normalt med undantag för att det inte gick att köra. Först efter en omaktivering av hela tåget vid Hallunda kom man igång igen. Vi vill inte måla fan på väggen (eller… jo, det kanske vi vill), men det totala C20-sammanbrottet ter sig alltmera oundvikligt.

3 kommentarer:

880 90 sa...

Bortskämmda, just det, det är vad ni är...när jag var i eran ålder...

bla bla bla

Anonym sa...

vadå räknar du neråt? typ från hundra och neråt ha ha du kul du Z

trasan sa...

ja det vi väntar på nu med spänning appropå c20. är väl när dom silverblänkande rackarna ska dra i väg av sig själva . vadå jag inte tog tåget?... det stack ju i väg innan ja hann in typ.... eller nått i den stilen ...