söndag 2 december 2007

Kräks.

December började med regn, regn och ännu mera regn. I Bredäng föll regnet ned vågrätt, på andra stationer vände vinden precis när föraren stack ut huvudet för att stänga dörrarna, med ett jätteblött ansikte som följd. Rälsen var hal, snorhal.
Hatbloggen undrar hur bra de förarlösatågen kommer vara på att göra riskbedömningar vid inbromsning, och hur SL tänkt lösa problemet med de robotar som ska sköta dörrstängningen, de lär inte bara bli blöta i ansiktet, de kommer att rosta.
Dagar som dessa tycker vi att det är lika bra att påskynda utbytet av signalsystemet, göra inomhusstationer av hela röda linjen och införa de förarlösatågen tills december nästa år.

Hatbloggen tycker att när man börjar klockan 18 på en lördag så borde det vara rätt lite folk ute på stan. Så brukar det vara. Men inte idag, neeeeej för nu har alla butiker öppet extra länge och alla är ute och julhandlar och ska ta tunnelbanan med sina överfulla shoppingpåsar och då är det så härligt att köra omkring med korta tåg! Vid 20-tiden såg det ut som rusning vid 17 tiden (på en vardag alltså), det var helt galet!
Och folk är så dumma! Dumma som kossor, okey kossor är fina vänliga djur som idislar, men inte fan är de smarta! Vid T-centralen norrut kommer alla de som står längst norrut springande för att komma med tåget som står ungefär på mitten av plattformen. Men så fort de hunnit fram till vår hyttdörr och det första dörrparet så stannar de upp! Det bildas en kö på 50 pers som bara står och glor (eller idislar) för att komma in i första dörren, samtidigt som ALLA andra dörrar är lediga för inpassage! När Hatbloggen manar horden att ta plats, så blir vi utskällda för att vi citat: "måste ju låta folk hinna med!" slut citat. 4 minus som vi var (pga snorhalkan) stängde vi dörrarna och drog.

Att vinterkräksjukan gjort entré märks tydligt. Under vardagarna brukar det väldigt sällan dyka upp spyor men under hela veckan har det rapporterats in kräks till höger och vänster. Hatbloggens favorit var i torsdags då M anropade från tur 10 om en man först böjt sig över ena sätet och spytt ned det, för att lite senare böja sig ned och spy över ytterliggare ett säte. Att M uttryckte att han är trött på människor kanske inte är så konstigt, grabben har ju jobbat som tunneltågförare i 6 månader nu och då har man hunnit lära sig ett och annat om mänskligheten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om jubileum (tänker på sex månader för M) så firade MaNi att hen blev färdig tutf för precis ett år sedan med att köra fel i Nyboda. Yay! I övrigt en trist lördagkväll och natt som mest stördes av frustrationen över att glömma melodin i refrängen till "Let's dance to Joy Division". Ville bara dela med mig lite, sorry.

Kvällens citat får väl bli "A loaded gun won't set you free, so you say" Ian Curtis

Dallerberg sa...

Jag blev mäkta förvånad när jag kom til jobbet igår och insåg att de faktiskt TÄNKT på julshoppingen och hade långa fina tåg. Tyvärr hade vi vagnfel på vagnfel och bara 5-minutersvändningar på dagen så det hjälpte inte så mkt iallafall. Och kopplingen var en fars :D aah det kändes som hemma

Anonym sa...

Inte nog med att vederbörande spydde på 2 säten, han gjorde det avsiktligt! Han gick in i tåget, spydde när jag gick förbi utanför och sen skulle han av igen.
Hans två (lika odrägliga) kompisar stod bredvid och mest skrattade...

Får se om kräkandet slutat när man kommer tillbaka från semestern...eller om det bara börjat =P