tisdag 11 december 2007

Julefrid.

Måndagen passerade i ett dis. Det var lungt. Tågen gick i tid. Trafikanterna var till och med trevliga(!!?). Det rådde någon slags för tidig julefrid i tunnelbanan. För en gångs skull tyckte Hatbloggen att det var skönt med lite lugn efter helgens utsvävningar. Ja okey, vi råkade ut för ett nödbromshandtag i Hallunda, men vad är det jämfört med det kaos som hade kunnat bryta ut!

Kopplingen kan man dock alltid lita på, om allt annat fungerar så är kopplingen vårt sista hopp!Växlarna inne i Mörby depån slutade lägligt att fungera så turen 15 fick köra till Nyboda istället. Turen 16 falerade totalt och det gick inte ens att omaktivera tåget. C20 är verkligen pålitliga. De fick igång tåget tillslut med reslutatet att inga högtalare, dörrsignaler eller utrop fungerade.

Hatbloggen hittade denna insändare i PunktSE:

"Hur får busschaufförer egentligen bete sig? Det går en buss utanför mitt hus varje morgon 7.13, men igår kom det ingen buss. Får det verkligen vara så att sex-sjuåringar ska stå där ensamma, blöta och inte kan ta sig hem? Deras föräldrar har åkt till jobbet och de har inga mobiler och inga hemnycklar. Får man verkligen göra så utan att säga till? De barnen hade ingenstans att ta vägen. Är det inte ni busschaufförer som ska ta hand om det här? Och hur kommer det sig att kommunikationen är så dålig? Anna."

Ja vad ska man säga, kanske är det föräldrarnas ansvar att ta hand om sina barn?
Hatbloggen skulle iallafall inte förvänta sig att busschaufförerna skulle göra det, men det är tydligen inte alla som har fattat det här med föräldrarskap och uppenbarligen inte heller vad kollektivtrafik innebär.

3 kommentarer:

880 90 sa...

Radioskugga lamslår t-banan

Radioskugga i tunnelbanan äventyrar säkerheten för både resenärer och personal.

Det hävdar flera vaktbolag, som nu lyft frågan till Arbetsmiljöverket.

http://www.aftonbladet.se/stockholm/article1438593.ab

Anonym sa...

tänk va jävla skönt det skulle vara att slippa höra alla idioter som ständigt gör en massa onödiga anrop. är så trött på allt jävla chatter ibland, att jag önska det var total radioskugga över hela linjen. fan va skönt det skulle vara. telefoner i stället skulle gälla. underbara önskedröm, kan vi inte få det i julklapp att slippa höra allt skit som en del gapar om....

880 90 sa...

Framförallt dan efter julbordet...då fick en annan gå och jobba....

:(