lördag 29 december 2007

Tunnelbanan går i bräschen.

Det händer verkligen inte mycket i dessa dagar. Man skulle kunna kalla det ”tristess”, men vi har bestämt oss för att se det som ”jullov – på jobbet”. Jullov och igenbommat tycks det vara också på psykmottagningarna, för precis som under de långa, trista sommardagarna är dårarna ute nu i helgerna och ställer till olika typer av djävulskap. Redan i torsdags var några vettvillingar ute och kastade limpor på förarna, och har ni inte läst vad T skriver på sin blogg om brödattackerna i de södra förorterna kan vi varmt rekommendera ett besök där. (Det påminner för övrigt Hatbloggen om när vi gick förarutbildningen (i fiendeland, på gröna banan) och fick oöppnade burkar med konserverad fruktcocktail kastade på oss vid Stora mossen – kanske borde vi anat oråd och sagt upp oss redan där och då, men det är lätt att vara efterklok.)

Idag anropade A från Mariatorget att det stod en dåre på plattformen och slickade på tågsidan och från Fruängen rapporterade K att ett galet (eller nåja, åtminstone narkotikapåverkat) par dansade omkring på stationen och att man gjorde bäst i att skicka efter ordningsvakter och inte beordra ut den stackars spärrvakten. Vore det inte allra enklast att bara sätta taggtråd för tunnelbanans utgångar och bestämma att hela systemet härmed är ett enda stort hospital?

Dagens Nyheter basunerade på lördagen ut att den senaste trenden bland kidsen är att skjuta fyrverkerier på folk. Som vanligt går tunnelbanan i spetsen för utvecklingen, för här har just det fenomenet grasserat åtminstone så länge vi har jobbat i bolaget.

8 kommentarer:

trasan sa...

ja du det verkar stämma ganska bra det där med dårar. i dag när jag just skulle starta från skärholmen gick det ut en gök ur min första vagn . han gick mot sofforna där längst söderut occh ställde mycket lååångsamt och försiktigt sina systemkassar brevid där han tänkt sätta sig. det va bara det att det fanns ingem soffa där... den va inte där han trodde att den skulle vara. så han satt sig typ på plattfomen med ett brak och vart liggande där med sprattlande ben... ja det tog ett tag innan han lyckdes resa sig igen. såg ganska så kul ut. det va väl värt att stå en minut extra där för att titta på detta skådespel. han va nog en av dom som hade mest av inteligens kvar av dom som va ute och lufta på sig i dag .....

Anonym sa...

Nu har jag som vanlig dödlig trafikant utan kontakter i den "undre världen" väntat större delen av december på att få reda på vad ni fick i julklapp på röda linjen. VAD BLEV DET?

Själv är jag statsanställd och kan endast med god vilja (från min sida) räkna med att få julklapp från arbetsgivaren (nästa års almanacka som delas ut oinslagen redan i november).

880 90 sa...

Ett stort rött paket som innehöll en träningsväska,svart/mamyblå, den var ok.
En babyblå handduk, nice.
Träningsflaska, svart med Veolia i rött. skräp.
Röd kalender.
Årskort på SL, bara ha i tjänsten men det är nog bara vad man säger.

Dallerberg sa...

88090: what? har de sagt till er att korten bara får användas i tjänsten?

880 90 sa...

ja, men det är ju det vanliga...du vet dom där man inte skattar för.

trasan sa...

här skulle jag ha gnällt på något. men skiter i det för i dag är det dags att äta viola mut landgången igen. och en massa snask... och torra apelsiner.. en jävla tur vi har snusket, och donken alla fall .... puss alla.. GOTT NYTT ÅR

Dallerberg sa...

88090: jahaaa ok du menar dem :D jag blev lite orolig ett tag att det var ngt de inte hade berättat för oss på spårvägen :D

Jeppe sa...

Min vattenflaska stod det Metro på...