tisdag 28 augusti 2007

Förarlös Hatblogg?

Lagom till dess att T och 13 386 andra blodtörstiga fotbollsdårar skulle åka hem från en match på Stadion på måndagskvällen bestämde sig fyra-fem dumma små klottrare för att stoppa all tunnelbanetrafik mellan Mörby Centrum och Östermalmstorg genom att gå ner på spåret och måla sönder ett evenemangståg som stod uppställt bakom station Tekniska högskolan och väntade på fotbollsmänniskorna. Naturligtvis var man tvungen att bryta all strömförsörjning på spårområdet där klottrarna sprang omkring, och ett tåg blev stående med trafikanter mitt i tunneln medan ett gäng andra fick stå stilla vid olika stationer eller pendla mellan Östermalmstorg och Fruängen. Hatbloggen hoppas verkligen att föräldrarna till den klottrare som greps i tunneln betalar för både skadegörelse och en timmes trafikstopp (resegaranti!) med sonens veckopeng. (Okej, den gripne var tydligen typ 25 år, men kom inte och försök inbilla oss att han har ett hederligt jobb! Bah! (Plötsligt känner sig Hatbloggen väldigt gubbig, men vafan, allt har sin tid...))

Under hela stoppet stod en tjurig polispatrull vid Östermalmstorg och försökte via radio läxa upp trafikledningen för att plattformsskyltarna funkar som de funkar. Alltså, vi må klaga på trafikledningen, men det är ändå vår trafikledning! Mucka med den och du muckar med Hatbloggen!

När Hatbloggen kom till Mörby efter stoppet (och en halvtimme efter att den egentligen skulle ha slutat jobba) kom en tant fram och berättade att hon led av svårartad klaustrofobi och undrade om det varit några problem i tunnelbanan under kvällen. Hatbloggen berättade lite tveksamt att det faktiskt varit stopp i trafiken en stund till följd av en ordningsstörning, men att problemen nu var över. Tanten såg orolig ut och frågade om möjligen något tåg vid någon tidpunkt blivit stående stilla i tunneln. Förmodligen såg hon inte hur Hatbloggen flackade med blicken under nån sekund innan den bestämt skakade på huvudet och bedyrade att inga tåg fastnat i tunneln. Antingen var tanten lite dum i huvudet, eller så ljuger Hatbloggen bättre än den själv vill tro. Fast det ena måste ju iochförsig inte utesluta det andra.

Svenska Dagbladet berättar att röda linjen kommer att trafikeras av förarlösa tåg från 2013. Pyttsan, säger vi, först då?! Vår egen målsättning är att Hatbloggen ska skrivas av robotar från våren 2009.

3 kommentarer:

Anonym sa...

som sagt, säkerheten gemonsyrar hela verksamheten...

första dan på jobbet efter 4 veckor och man kräks

Dallerberg sa...

Det jag stör mig på i den där artikeln är att de skriver "nu kommer det inte bli stopp i trafiken pga sjuka förare längre!" som om det är det som är problemet!? Hur ofta är det stopp i trafiken pga personalbrist egentligen jämfört med all annan skit som händer? Jävligt fräckt faktiskt..

Dallerberg sa...

Fast det var visst inte i den artikeln det stod så utan i aftonbladet. Då tar jag tillbaks det. Allt aftonbladet skriver är en förolämpning mot alla i hela världen