måndag 27 augusti 2007

Likplundring i Ropsten.

Hatbloggen älskar verkligen att jobba lönehelger, det ger liksom en extra krydda till det vansinne som också annars brukar utmärka veckosluten i tunnelbanan. Under loppet av typ en halvtimme kring klockan 19 på lördagen varnade trafikledningen förarna för ostadiga fyllerister på plattformarna vid Vårby gård, Skärholmen, Västertorp, Hornstull, Mariatorget, Slussen och Karlaplan. Det vore kanske bättre om man gjorde ett enda utrop på fredagsmorgonen och varnade för fyllor vid samtliga stationer under de kommande 72 timmarna, så sparade man lite energi.

Lönehelgerna sammanfaller anmärkningsvärt ofta med förarbrist – som om det inte redan saknades tillräckligt många. Personalledningen hade stundtals svårt att dölja sin förtjusning när extratågen ett efter ett drogs in på fredagseftermiddagen, eftersom man därmed fick loss förare som kunde köra herrelösa ordinarie turer. Bedrövligt.

Det allra bästa med att den 25:e infaller på en lördag är att det blir två glada lönehelger i rad (eftersom inte alla får ut stålarna före helgen). Det innebär ju att våra vänner och kolleger i andra fridagsgrupper också får uppleva nöjet att köra omkring fulla trafikanter som kaskadkräks och nödöppnar dörrar i farten. Det unnar vi dem med värme...

En dödsepidemi drog genom tunnelbanan med omnejd på lördagen. Liket i Bredäng har vi redan nämnt, men dessutom berättade S att han kört ett tåg med en döing på. (Eller nåja, döingen kanske strängt taget var mera full än död, men han rörde åtminstone inte på sig och väktarna fick dra honom liggande ur tåget, så det var fan en nära-döden-upplevelse om inte annat.) I Ropsten fanns några hjälpsamma trafikanter som befriade döingen från hans solglasögon. Hatbloggen är verkligen inte ett dugg förvånad att det är just där likskändarna håller till, det var precis vad man kunde tänka sig.

På söndagen gick Tjejmilen av stapeln, och efter att ha svettats i tio kilometer pressade sig lite för många av deltagarna in i överfulla tunnelbanevagnar på röda linjen. Fyfan. 18 289 ångande kvinnor är verkligen Hatbloggens värsta mardröm besannad. Vi kan inte låta bli att med viss äckelblandad fascination länka till den här artikeln om kvinnan som sprungit Tjejmilen 24 gånger i samma t-shirt.

Söndagen var ungefär sinnessjukt tråkig (med undantag för lite krockaction på bangården i Nyboda…). I ett desperat försök att skrapa ihop bloggmaterial bemannade hatbloggarna tunnelbanan nästan hela trafikdygnet, från första sidan i turlistan till näst sista – men till vilken nytta?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad menar ni med ingenting hände i söndags!? Jag blev ju nästan mördad i samband med dörrstängning i Alby! Ingen är väl förvånad, så okej då: på västfronten intet nytt.