onsdag 8 augusti 2007

Röda linjen på dekis.

Andra dagen på jobbet kan Hatbloggen konstatera att röda linjen verkligen gått ner sig ordentligt. På plattformen vid Ropsten står typ två dussin fulla sopsäckar i ett par olika högar och bara står. Vid Hornstull har nån skruvat bort en massa knappar från indikeringslådorna (knapparna föraren ska trycka på för att välja åt vilket håll tåget ska åka efter Liljeholmen, för oinvigda), och vid Sätra filmar en av kamerorna till ITV-monitorerna (de teveskärmar där föraren ska kunna se att det är klart för dörrstängning, för oinvigda) plattformsskylten istället för tåget. Så där kan man ju stå och glo på ”13 Norsborg 8 vagnar” bäst man vill medan man klämmer ihjäl kunderna. Detta gradvisa förfall är naturligtvis tragiskt, det är lite som att se en kär gammal släkting (eller nåja, kär och kär, kanske snarare den där udda farbrorn man aldrig riktigt begripit sig på, men iallafall) bli gammal och börja kissa ner sig offentligt eller nåt.

När Hatbloggen passerade Alby idag gjorde en kvinna korstecknet innan hon steg på tåget. Det verkar vara en bra idé att hålla sig väl med himlens makter om man ska våga sig ut på linjen.

Trafikledningen hade under tisdagen fullt sjå med att se till att inga tåg var för tidiga. Än skulle ett tåg stå kvar vid Mälarhöjden i 45 sekunder, än skulle ett annat vänta vid Zinkensdamm en halv minut. Nu räcker det alltså inte med att vi passar de hålltider som finns i tidtabellen, utan nu ska vi också hålla hålltider som inte finns. Det allra bästa vore väl om man klämde fram en tidtabell där hålltider för varje station fanns utsatta, så slapp vi lyssna på dessa eviga radioanrop.

Hatbloggen körde ett tåg idag där körspaken enligt uppgift glappade (exakt hur detta fel yttrade sig lyckades vi aldrig begripa), och en av de tidigare förarna på tåget hade tydligen fått rådet att ”ruska i spaken”. Vi är inte helt säkra, men går inte det under rubriken Sexuella trakasserier?

4 kommentarer:

Dallerberg sa...

Var det vagn 2191? :D

Hatbloggen. sa...

Hahaha, din gamla snuskis där! Det skulle du allt gärna vilja, men icke.

Anonym sa...

Aaah, det vackra Roslagen... Känns som jag hoppade skepp i rätt tid. Spetskompetens på flykt! Ni behöver en dödlig dos musik, tror jag. Samkör Muslimgauze och Pantera i er mentala jukebox, så rensar det en del.

"Haters keep on hating cause them don´t worry we" - Missy Elliott

Don´t hate - participate!

Ni vet vem...

Anonym sa...

ang, spaken....

Zagros får låta bli att sitta på spaken...... den blir så sladdrig då....