onsdag 22 augusti 2007

Tunnelliggare!

Vår fantastiska trafikledning överträffade sig själv idag igen!
Idag verkade det, återigen, som om alla mentalhospital i staden lagt ned och psykpatienterna sökt sig till tunnelbanan. Detta är i sig ett litet problem, som blir ett större problem då trafikledningen tycker att det är helt okey att köra tåg fast det är folk på spåret!
Vid eftermiddagsrusningens slut varnades alla tåg som passerade Midsommarkransen, då det citat "är en uteliggare nere på spåret". Enligt säkerhetens alla konster, så ska tågtrafiken stoppas då man med vet att någon befinner sig på spåret. Detta verkar inte gälla för uteliggare. Och hur vet de att det var en uteliggare? Används ens det ordet längre? Och om denne person nu hade släpat ned hela sitt bohag för att sova i tunneln, borde ju han/hon istället benämnans tunnelliggare och inte uteliggare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

ja trafik ledningen är ett kapitel för sig snacka om ineffektiva dom vänder tåg både till höger och vänster men det blir bara en enda jävla röra av allt ihop för när man typ kommer till holmen så ska 3 tåg köra mot spår eller nått i den stilen så är man lika sen igen lika bra lägga ner hela skiten tycker ja

Dallerberg sa...

ja lägg ner trafikledningen! :D:D haha

Dallerberg sa...

Apropå trafikledning! Idag vid Mårtensdal hade det hamnat skräp från ett av byggena där på kontaktledningen så föraren vågade inte köra, de skickade dit ett trafikbefäl för att bedöma situationen. Han bedömde att det var grönt att åka, föraren körde och PANG så var vagnen strömlös och det var kaos i trafiken hela eftermiddagen :D

Tycker det är lite lustigt att vi har samma TB som tunnelbanan. De får ju ingen spårvagnsutbildning direkt..

Anonym sa...

Sonja sa...
När dom blir trafikledare, så tycks dom tro att dom helt plötsligt blir allvetande och allsmäktiga? Trafikledarna skulle vinna mycket på att sammarbeta med förarna, för dom är ju på plats och kan ofta bättre bedöma situationen! Förmodligen, så skulle trafiken flyta mycket bättre då!

Anonym sa...

Igen så vill jag påstå att det finns bra och dåliga traikledare. Jag vet att det finns de som ser sig förmer än andra men långt ifrån alla. Finns ju idioter till förare också men det betyder ju inte att vi på TLC drar alla över en kam, kanske inte ni heller borde göra eller?