söndag 12 augusti 2007

Alla linjer suger.

Efter gårdagens fullkomligt bindgalna utfall mot linje 14 känner Hatbloggen att den måste nyansera bilden en smula. Det finns naturligtvis goda skäl att tycka mycket illa även om linje 13:

  • ROPSTEN. Här kommer alltid en miljon människor först långsamt hasande, sen alltmer aggressivt rusande från Lidingöbanan just vid tunnelbanans avgångstid. Lidingöborna (ja, inte alla såklart, men civilisterna) verkar fullständigt oförmögna att lära sig när tunnelbanetågen lämnar Ropsten, de blir alltid lika förvånade och lika förbannade.
  • GÄRDET. Norra plattformen är så krökt att man typ måste gå över på söderplattformen för att se hela tåget vid dörrstängning. Alltid lika obehagligt att tvingas lämna sin trygga hytt och frottera sig med trafikanterna.
  • AXELSBERG. Röda linjens onödigaste hålltid i turlistan. De flesta hålltiderna verkar annars finnas av en anledning: Vid Tekniska Högskolan går en massa bussar, vid Liljeholmen byter man både tåg och förare, vid T-Centralen finns Centralen. Vid Axelsberg finns…ingenting. Alla undrar varför man står stilla med öppna dörrar mitt ute i obygden i 90 sekunder. Dessutom sitter närmaste klocka typ 100 meter från förarhytten.
  • MÄLARHÖJDEN. 8 påstigande per trafikdygn.
  • SÄTRA. Ungefär samtliga trafikanter är på väg till Skärholmen, men på sommaren vänder extratågen en station tidigare, vid Sätra. Imponerande planering.
  • SKÄRHOLMEN. Det spelar ingen roll hur snäll man är och hur länge man väntat på folk, det kommer alltid, utan undantag, nån springande och bänder upp de stängande dörrarna. Hatbloggen har aldrig passerat Skärholmen utan att det har hänt.
  • MASMO. Ingen har någonsin sett någon stiga av eller på ett tåg här, däremot hänger alltid en massa otrevliga kidsgäng på plattformen och röker och kissar ner bänkarna.
  • FITTJA. På väg till Norsborg ska minst artontusen trafikanter stiga av genom sista dörrparet. Och just när man tror att alla är ute och börjar stänga kommer artontusen till.
  • ALBY. Som i Fittja fast värre.
  • NORSBORG. Här finns röda linjens äckligaste förartoaletter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller med ropsten är ett jävla skit hål. hatar stället. och för att inte tala om gärdet alla idioter med sina jävla resväskor på hjul va fan är det för fel på folk egentligen ock så ska dom glo på en som om man kom från yttre rymden 236

Anonym sa...

Åhåhåh! Måste vara med och hata mitt i semestern! Glöm inte Axelsberg söderut där det finns möjlighet för trafikanterna att kasta vad dom vill på förarna från berget ovanför stationen. Några äckelbarn kastade någon onämnbar vätska som dessutom var lite frätande på min kursare H en gång... Nastiness!

Anonym sa...

Låter tufft för er stackars transportansvariga, men herre jösses tänk på att ni har semester snart igen nu, är det ju bara knappt ett år kvar..
Men ni är härligt befriande, att läsa. Bara så ni vet..
Världsrättaren

Dallerberg sa...

Jaaag har semester om två veckor.. woooohoooooo :D