fredag 10 augusti 2007

Bonjour tristesse.

På torsdagen var det stor baluns vid Liljeholmen! Kungen och statsministern och samtliga landshövdingar och biskopar var på plats och delade ut diplom och blommor till Veolia inför en förstummad världspress medan kontrollanter från Guinness Rekordbok intygade att detta verkligen var Den Tråkigaste Dagen Någonsin. Hurra! Vi vann!

Okej, så det var tråkigt på jobbet (med undantag för när någon hade såpat plattformen vid Bergshamra, det var uppfinningsrikt!). Och det var tråkigt hemma. Med torsdagsposten landade nämligen den exklusiva publikationen SL Access Magasin på hallmattan – en tidning som är så fantastiskt vedervärdigt tråkig att den borde märkas med en varningstext från Socialstyrelsen och typ totalförbjudas i 48 delstater. I denna tidskrift berättar SL för alla kollektivtrafikanställda om sitt nya smarta betalsystem och de nya fina busskorten. På 24 sidor. Här finns evighetslånga artiklar om vilka färger korten har, vilka färger kunderna vill att korten ska ha och vilka färger kunderna absolut inte vill att korten ska ha (”men”, som det till allas stora överraskning står i en av artiklarna, ”för de allra flesta spelar det ingen roll vilken färg kortet har – bara man kan åka på det”), allt ackompanjerat av bilder på lyckligt leende medarbetare som stolt berättar hur deras högsta drömmar går i uppfyllelse nu när de får uppleva ett nytt taxesystem i kollektivtrafiken. Efter att ha bläddrat igenom tidningen en och en halv gång var Hatbloggen tvungen att slänga den för att slippa sjukskriva sig på fredagen. Och detta var nummer 2 – av hur många? Imorgon ringer Hatbloggen till SL och säger upp prenumerationen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahah, ja vet ni!
Det där med såpan va skitkul:)
Satt helt seriöst och roppade ut till aporna därbak att det är jävligt halt på plattformen.
Allt för att se om det blev nån reaktion.
Sjukt kul sen när man såg 400 idioter hasa sig fram som 80 åringar med morgontofflorna på.
Hördes ett eko av "hasa hasa hasa" i hela hallen:D
Bara vänta på att nån, trots alla varningsropp, skulle drutta ikull.
Men inte fan fick man ha lite kul....nope!
Äh, c ya guys and gays!

Anonym sa...

Kan de inte bara skicka korthelsiket? Jag har lusläst för att försöka förstå vad det är som är så svårt & komplicerat med ett kort som man ska hålla upp mot kortläsaren för att bli insläppt av.
Men det verkar inte vara mer avancerat än så.
Håll upp kortet: Du får åka. Eller inte.
Jag ska också säga upp min prenumeration ...men jag gissar att det blir svårare.

Anonym sa...

HaHaHa Dessutom har SL mage att kalla det modernt. På den lilla ö mitt i Atlanten där jag bor, där allt annat fortfarande har stenålersnivå, har "smarta kort" (som SL tydligen så genialiskt kallar det) funnits sedan 2002!
Modernt värre *kräks*

Dallerberg sa...

Åh gud jag försökte också läsa den där tidningen, jag borde ha vetat bättre :O som tur är hade jag en massa öl hemma så jag kunde supa bort minnet av den..

Anonym sa...

Den var ju tom TRÅKIGARE än TriTub...trodde aldrig nåt kunde slå "Tri".
Sen att alla ser drogade ut är en annan femma...gör dom inga drogtester på tjänstemännen???

tiarafeministen sa...

Jag la tidningen på sängkanten, bra om man får sömnprblem. Risken är att man drömmer mardrömmar om olikfärgade kort som fladdrar runt i biljetthallen medan trafikanterna inte får åka med eftersom de blivit överlistade av dessa smarta kort som såklart inte gillar trafikanter som inte ens kan läsa enkla skyltar...

Anonym sa...

eeek...fan fan fan...kunde inte hålla mig, trots att hatbloggen så klokt varnat för den, det gjorde mig nyfiken...betyget är ungefär samma känsla, som om man råkar trilla förbi den lite skevare pornografin...äcklad fascination.