fredag 31 augusti 2007

Korkade kort.

Hatbloggen kan med mycket nöje meddela att när vi i morse öppnade upp Svenska Dagbladet så såg vi att SL har problem(vi är helt chockade!!!) med de nya Acess korten och att lanseringen är uppskjuten på obestämd tid! Hatbloggen fascineras över hur länder som Brasilien har haft detta smarta kort i flera års tid och att SL ännu inte lyckats byta bort stämplarna till ett kort! SVD skriver att det smarta kortet är som ett kreditkort, ja men vad är då problemet, med flyget kan man resa på sitt kreditkort, varför inte i tunnelbanan?

Det är intressant att se hur totalt SL misslyckats med Acess. På den tiden en del av hatbloggen satt i spärr jobbade de redan med projektet. Nu börjar de planera för förarlösa tåg men något säger hatbloggen att det kommer att dröja mycket mycket längre än 2013 innan det införs.

Igår kväll kom även den beryktade tunnelliggaren tillbaka.
Han verkar bygga bo i ett relärum mellan norr och söderspår vid midsommarkransen.
Precis som förra gången fick tågen passera, trots att man ska stoppa trafiken när man med säkerhet vet att det finns folk på spåret.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet med mycket inom vår arbetsplats med infrastruktur, fordon m.m. är inom väggarna. Kompetensen finns i regel "out there". Annars skulle de inte överleva. Men SL:s egna muppar ska in och peta i allting för att motivera sin existens.

Teknikavdelningarna verkar vara gigantiska AMS-projekt. Pratade en gång med en från Siemens (signalsystemet på bana 1) och han hade mycket att förtälja. Frågade varför Siemens inte bemötte kritiken från SL när SL skyllde på Siemens, men man vill inte som han sa "Skita ner kunden". SL hade inga ritningar på kablar, etc. och fanns det så var det i regel fel.

Anonym sa...

Har något minne av att leverantören till SL Access hör hemma i Nya Zeeland eller om det var Australien. Kan tänka mig att det rests dit ordentligt under projekteringstiden.

Att det sedan inte fungerar spelar mindre roll, SL verkar inte vara speciellt intresserade av biljettintäkter. För då skulle man ha bättre spärrar och även biljettkontroller i tunnelbanesystemets "utkanter". Vissa av spärrarna är rena skämtet, en lam person i rullstol tar sig med lätthet förbi dom.

Anonym sa...

ja du rätt där du anonyme. sl har inte något intresse i att tjäna pengar inte via biljetter all fall. det är personalpolitiken där ska dom små jävla svinen tjäna in längre tjänster osv hatar dom jävla skithögarna nu att ja vill spy på dom fy fan säger jag , nästan så man hoppas att ryssen kommer och tar oss ....

Anonym sa...

Ja det är väl i trafikledare som inte fullt ut har koll på TRI, eller så funkar inte alltid teorin i praktiken... Välj själv... Tur att man har slutat på företaget :)

tiarafeministen sa...

Idag försökte jag lägga kortet mot läsaren genom väskan, sådär som de gör på bilderna. Men tror in det gick?? jag praktiskt taget GNUGGADE väskan mot läsaren och inget hände, och då var det ändå bara ett lager fuskläder mellan kortet och läsaren... Mycket smidigt...

Anonym sa...

bhlyhxja samma för mig man står som en idiot[läs trafikant] med det jävla kortet och det funkar inte alla glor på en nu jag tagit fram det analoga igen . det här ska dom få fan för vänta bara...