tisdag 7 augusti 2007

Äntligen hemma.

Efter fyra veckors sommaruppehåll är Hatbloggens laguppställning i tunnelbanan åter komplett. Borta bra men hemma bäst, kan man säga. Tillvaron känns så fattig och tom utan skrikande tåg, hastighetsbegränsningar, gnälliga trafikanter, otrevliga tillmälen, blaskigt kaffe, försenade och förkortade raster, klibbiga låtsasskinnsoffor i stekheta personalutrymmen och felkonstruerade tidtabeller. På måndagen var (halva) Hatbloggen hemifrån mellan 13.15 och 0.15. Då var hemresan visserligen en halvtimme försenad eftersom ett trasigt Ropstenståg fick ställas in, men livet känns liksom inte värt att leva om man inte får gå runt och mysa i uniformen i elva timmar, så det gjorde inget. Hur lyckades vi få dagarna att gå fram till igår?

I regeringen må nya moderaterna hålla på och fjanta sig med larvigt miljöengagemang, men på Lidingö håller gamla moderaterna hårt i makten, och förmodligen är det därför gatlyktorna på ön är tända dygnet runt även mitt i högsommaren.

Första arbetsdagen efter en kall och regnig semester uppmättes högsta temperaturen sen början av sommaren. Slump eller Guds straff? Hatbloggen vet vad Hatbloggen tror om den saken. Och imorgon ska det bli ännu varmare. Straffet har bara börjat.

Enligt CNN har USA lyckats ”tappa bort” 190 000 vapen i Irak. Amerikanerna är nog glada att de trots allt invaderade landet, eftersom det nu bevisligen finns vapen undangömda där. ”Vad var det vi sa!”, liksom.

I DN skriver en insändarskribent på måndagen att ”Sverige är moget för en legalisering av spermaexport” för att svenska donatorer ska kunna hjälpa barnlösa par också i utlandet. Hatbloggen blir en smula förvånad – innebär detta att de enorma mängder sperma som Sverige exporterar till Thailand är illegala? Och vet de stackars donatorerna som reser dit och deponerar att de i själva verket är smugglare?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen inte slump!!!

tiarafeministen sa...

haha