torsdag 2 augusti 2007

Pride stinker!

Om Qarola kunde blogga om att hennes dator har gått sönder skulle hon säkert göra det, men det kan hon ju såklart inte, så nu dansar råttan på bordet.

Hursomhelst, Priden är igång efter 51 långa, strejta veckor. För Hatbloggens utsände kunde spektaklet emellertid inte ha börjat sämre. Första programpunkten som avnjöts var nämligen en fotbollsmatch på Zinkensdamm på tisdagen. Idrott tillhör, enligt Hatbloggen, inte livets glädjeämnen. Det allra bästa med matchen var således att den var så kort (2 x 30 minuter). Det allra sämsta var att den faktiskt ändå varade i 2 x 30 minuter. (Hatbloggen tycker att 1 x 15 minuter kunde ha varit lagom.) Till råga på allt fick gaylaget Stockholm Snipers spö av ”kändislaget” med Glenn Hysén, Annika Lantz och Mian Lodalen (samt ett gäng fullkomligt okända gamla landslagsmän och allsvenska spelare) med hela 7-2. Bedrövligt.

Också inledningen i Prideparken i Tantolunden på onsdagen kunde varit bättre. Hatbloggen kunde till sin förfäran konstatera att det luktade riktigt, riktigt illa inne på festivalområdet (alltså, riktigt illa). Först försökte vi röra oss från stanken, men den återkom med en fullkomligt vedervärdig envishet, så efter en stund började vi misstänka att vi kanske trampat i nåt äckligt. Men icke. Möjligen kunde det röra sig om ett avloppsrör som sprungit läck eller en bajamaja som exploderat, men det var onekligen en smula märkligt att ingen annan tycktes lida av odören. Hatbloggen tackade i alla fall sin lyckliga stjärna för att man vid ingången till området delat ut solfjädrar som nu, i brist på hetta, kunde användas för att fläkta bort den motbjudande lukten. Hatbloggen viftade som tokig med solfjädern i ansiktet. Tills det visade sig att det var solfjädern som stank.

Kulturministern (m) höll ett (stundtals) flammande invigningstal, där hon bland annat utropade att det var dags att slå samman partnerskaps- och äktenskapslagarna. Hurra, säger Hatbloggen, bättre kan det nästan inte bli. Dels upphör diskrimineringen av en stor grupp medborgare och dels (vilket nästan är ännu skojigare) blir kristdemokraterna väldigt, väldigt missnöjda. Vad mer kan man begära?

7 kommentarer:

Dallerberg sa...

Jävla bög

Anonym sa...

Hej på dig, har till slut hittat hit. Jag har inte läst så mkt, bara lite grann. Men tro mig, ska fördjupa mig senare i höst. Vem är Qarola?? Om inte förr så ses vi vid eller i paraden på lördag. Puss. Lope.

Anonym sa...

Hur orkar folk göra kommentarer som slangily gjort?

Dallerberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hatbloggen. sa...

Såååja, såååja. Lugna och fina nu, allihopa. Alla här är snälla och vackra människor innerst inne...

Anonym sa...

nej nu tycker jag nog att ni (läs du) är liiiite taskiga mot kristdemokraterna ni känner åtminstone en.. Och vad är det för jävla trams att alla innerst inne är snälla och vackra människor..
Vem fan tror ni att ni lurar??
Världsrättaren...
Som inte är ett dugg jävla snäll eller vacker..Eller förresten vacker är jag, och snygg, och bäst, och kan allt gör jag också, men det är ju en annan historia..

Dallerberg sa...

hah! Olle! Det sitter en liten papperskorg vid ens inlägg så man får ta bort dem själv om man vill. Men nio måste ju kunna rensa kommentarer också på något sätt, det är jag övertygad om.

ps. straight is great!