söndag 27 januari 2008

Stora medarbetardagen!


Hatbloggen beslöt sig i helgen att gå undercover och wallraffa som glada anställda på Veolias stora medarbetardag på fjärilshuset! Vi kan med glädje meddela att ni som inte hade möjlighet att gå missade en helt fantastisk tillställning!

Vid ingången till fjärilshuset stod höga chefer och rev biljetter. Grillkorven utanför kostade 20kr st men det fanns ett muslimskt alternativ med lammkött. Veolia hade smällt upp ett tält brevid där det fanns en garderob för Veolia anställda som kostade 20kr. Garderoben inne på fjärilshuset var gratis och kändes som ett trevligare alternativ! Vi trodde att Veolia hade abonnerat hela stället men så var inte fallet, vanliga döda fick trängas med tunnelbanefolk. Överallt inne i fjärilshuset satt affischer med vice vd Tuborg uppsatta som talade om att vi medarbetare gjort ett bra jobb. Att affischerna satt på sniskan är ju rätt talande för verksamheten i övrigt så Hatbloggen kände sig tvungen att fotografera. Vad de andra stackarna som betalt 80kr för att gå in tyckte om att det satt Veolia affischer uppsatta överallt vet vi inte.

Det var jävligt varmt och de få fjärilar som Hatbloggen hann se visade oroande tendenser till att vara suicida, då de medvetet flög och satte sig på gångvägen precis framför våra fötter!

I det fina brev som skickades hem till alla anställda stod det att under den stora medarbetardagen skulle finnas möjlighet för släkt och vänner att söka jobb på bolaget, att diverse företag som Delicato och Body Shop skulle vara på plats samt musik och lek för barnen.

Vi gick in i Veolias tält, (utan att betala 20kr i garderobsavgift), och möttes av ett gigantiskt tomrum! Det var knappt någon där förutom en trevlig herre med ukulele som underhöll barnen. Body shop var inte på plats och ingen från Delicato var där, förutom den gigantiska Delicato boll som man skulle gissa vikten på för att kunna vinna en väska fylld med kakor. Det fanns gott om bord för att fika och ha det trevligt,men kanelbullarna, läsken och kaffet kostade pengar så det var inte så många som fikade.


De som var intresserade av att söka jobb fick veta från rekryteraren på plats att citat: "Vi söker inte personal just nu men du kan skicka in en ansökan på internet."
Varför då ens ha en rekryterare på plats undrar Hatbloggen. Men det finns säkert någonslags Veolia logik i det hela som vi har missat.
Hela tillställningen påminde om en liten och mycket misslyckad lördagsmarknad i Höör och den ensamma lilla tanten som blivit dit lurad för att sälja förkläden såg inte glad ut. De som verkade ha fått ut mest av dagen var barnen, som lyckades tjata till sig en kanelbulle från sina föräldrar och som sen fick spela fotboll och sjunga:
"Här kommer Pippi långstrump, tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa...."


Alla tunneltågförares bästa vän, vår förre fackordförande, slapp inte heller undan! Som den chef han numera är över spärrexpiditörerna var även han på plats. Han stod mest tyst i ett hörn(skamvrån?)och såg ut att skämmas. Ingen pratade med honom och vi vet faktiskt inte varför han var där. Men vad detta bevisar är att det inte blir bättre av att gå över till arbetsgivaren. Veolia måste vara väl medvetna om att han är hatad av precis alla arbetare och att behöva stå där, träffa gamla kollegor, se dem i ögonen och ja, ni hajar, det är tortyr helt enkelt. Inte för att Hatbloggen missunnar honom lite tortyr, men vi hoppas verkligen att han lär sig av sina misstag och ser till att vara sjuk till nästa års stora medarbetardag!



Påvägen ut uppmanade Hatbloggen den stackars garderobsanställde att inte jobba ihjäl sig. Det visade sig inte vara någon risk då knappt någon betalade för att hänga av sig och garderobs killen undrade varför Veolia ens hade fixat med en garderob. Han skulle få sin lön oavsett men företaget han jobbade på går garanterat back. Vad är det för snikna arbetsgivare vi har, som betalar för en garderob, men som inte betalar för fulltpris och förväntar sig att folk ska hänga in sina jackor för 20kr!?


Hela dagen kändes som ett enda stort reklamjippo! Veolia har ingen personalpolicy och tror på allvar att man kan få sina anställda att känna sig delaktiga i företaget genom att sätta upp så många glättiga afficher som möjligt. Hatbloggen hade en fruktansvärt rolig dag - hela tillställningen var ett stort skämt!

17 kommentarer:

880 90 sa...

HA HA HA
Fy fan va frist....

Varför inte göra som Polisen (våra grannar) och ge personalen presentkort på en trevlig tvårättersmiddag på någon bra krog???

Skulle inte gå på en sådan tillställnig på min lediga dag.

Då var var det trevligare med en trerätters på Vedholms Fisk.

http://www.wedholmsfisk.se/

Anonym sa...

(. Oj, var det den här helgen det var ... och jag som jobbade alla tre dagarna ... stackars, stackars mig. .)
*harkel*

Är ju ers. på SLC också (utöver spx-jobbet) - det var inte direkt rusning efter tickeletterna, hörde jag
...men det var ju fint att de hade delat upp evenemanget över flera halvdagar... *harkel igen*

trasan sa...

ja det där skiten gick inte jag på!!!! men nu till nått annat. vad fan är det dom har spikat upp på plattforms grindarna lite överallt..... på långt håll ser det precis ut som att det står en trafikant eller nått liknande där... typ vid sista dörrparet... ja det ser ut som en kärring i en lång tvär randig kappa eller päls eller nått i den stilen. vetu fan vare ska va bra för. breda svart vita ränder på våra älskade klättergrindar. fy skäms på er!!!! vilka det nu kan vara som har hand om dom.....

Anonym sa...

Detta inlägg gjorde mig mycket glad att jag inte gick på erbjudandet att köpa aktier i vafandetnuhette, Vivendi var det visst, när det kom några månader efter att Connex tagit över SL Tunnelbanan. Herregud, säger man bara.

880 90 sa...

Ja den där tillställningen var nog lika rolig som våra "fredagsmöten"...Gäääsp

Fast Violas julbord är ju en bra event.

Men det där, och 20 kr för garderoben....

Dallerberg sa...

Jag hatar inte pierre(Pierré var nog det dummaste jag någonsin sett hahaha om det stavas så på riktigt så tar jag tillbaks allt och hatar honom :D)

Jag tror inte alla arbetare gör det heller. Det är nog bara sekos övre skikt. Men de brukar ju gilla att få det att låta som att det de vill och tycker är det alla vill och tycker..

Han fick ett bättre jobb, GET OVER IT!

Annars verkar det ju ha varit en trevlig tillställning!!! :D

Jeppe sa...

Nu ska ni inte klaga på fjärilarna. De flög runt och visade upp sig och skötte sitt jobb exemplariskt.

Engraved sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Engraved sa...

*gäsp* Medarbetardag, jo jag tackar jag. Då är nog den nya hastighetsbegränsningen på tub 1 roligare...

Hatbloggen kanske skulle gästspela för att se spektaklet? Sth 20 infart Hötorget söderut resulterade i en jättepropp c20 i kö från Thorildsplan till T-Cen.

TLC började panikvända extratågen när raster och avlösningar sprack samt avgångarna började bli så sena som över 20 min. Mässen var överfull med muntra förare som roat kunde konstatera att hastighetsbegränsningen (tillika kaoscirkusen) varar till den 15e februari.

Anonym sa...

Fröken Dallerben: jag såg då ingen tala med Pierre i alla fall. Och jag har allt hört en och annan uttala sig nedsättande om honom och vad han har gjort. Jag har däremot inte hört någon annan än du så lätt avfärda hans svek. Fast ni kanske är kompisar, då har man ju lättare för att överse med små övertramp.

Anonym sa...

Jag hatar inte heller Pierre
(som jag fö inte är kompis med). Det är väl mest synd om honom som blir ännu fastare bunden till ett skitföretag som Veolia.

Anonym sa...

Nu känner jag honom inte, fast jag vet vem han är (har en gång suttit på fackmöte där har var med), men att knyta sig fastare till Veolia var väl hans eget val, och därför inget man ska tycka synd om honom för?

880 90 sa...

Jag känner inte Pierre heller och har gått ur facket. Det som är fult med hela historien är ju att detta sidbyte kan ju inte ha skett på en em. Han måste ju ha förhandlat med Viola under en längre tid och under den tiden suttit på 2 stolar.
Han gick bakom ryggen på dom som hade valt honom.

Sen att han vill hjälpa den avskedade fackordföranden ger ju lite mediautrymme vilket är bra för den fortsatta juristkariären.

Häpp

Anonym sa...

20 hela kronor!!!!
Jag förstår att ni blev ilska! Tänk,varför kan inte allt vara gratis? Men ni plankade så klart in som de rebeller ni är!, precis som i tunnelbanan, bra jobbat!
OCH TITTA AFFISCHERNA HÄNGER SNETT :D:D:D FY FAN VAD ILLA! DET MÅSTE VARA ARABERNA SOM INTE FATTAR ATT DE SKA HÄNGA RAKT!!

Jag säger bara suck. Ni måste vara Stockholms största idioter. Ta livet av er snälla.

Anonym sa...

Men för fan, vad är det ändå för arbetsgivare som ställer till med en "Medarbetardag" och sedan försöker TA BETALT? Poängen med ett sådant evenemang måste ändå vara bl.a. att arbetsgivaren bjuder.

Sedan att man försökte kränga sina anställda på 20 kronor för att hänga in jackan när det finns en gratis garderob inne i huset -- ja, det är bara patetiskt.

Och vem fan har sagt någonting om araber? Ja just det, det var ju du och ingen annan.

Dallerberg sa...

anonym 1: Jag har aldrig någonsin pratat med pierre sandberg, jag har aldrig ens träffat honom. När han blev ordförande sa alla, inklusive de från facket att han bara var intresserad av en högre post på Connex och att det var en lätt väg att gå genom fackordförandeposten. Hur kan ni då bli så jävla chockade när det är precis det han gör?

För mig som en utomstående betraktare(eftersom jag inte är med i SEKO) sitter ni bara och gnäller över skitsaker som vanligt och pierre sandberg har fått ett chefsjobb.

Who's the winner?

Dallerberg sa...

anonym 2: You suck.