måndag 7 januari 2008

Permobil-attack!

Midvinternattens köld är hård
Ingen har råd
Inte ens kidsen i Masmo hittar ut.

Men ur denna mörka tristess steg (tur nog för annars hade vi somnat) permobilen fram!
Dagens enda stopp pågick i 20 minuter och orsakades av att en man i permobil körde ombord tåget i Skärholmen för snabbt och kraschade således rakt in i dörren på andra sidan, som gick av.
Hatbloggen undrar varför man ens åker tunnelbana om man har en permobil och kan ordna gaturace med sina andra permobil-polare.

Att folk tappar bort och glömmer de märkligaste tingen är ju knappast en nyhet.
Idag glömde en familj sin 6-åriga dotter i Sätra, när hon lekte i snön på perrongen, och märkte när de gick av vid Bredäng, att ungen nog var kvar i snöhögen.
Föräldrarna skulle invänta nästa norrgående tåg som skulle ta hand om flickan vid Sätra, spärrvakten hade funnit henne och skulle ge henne till föraren. Men det kom aldrig någon spärrvakt. Här blev Hatbloggen avlöst så vi vet inte hur det slutade.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Efter den senaste helgen kan jag bara säga: "C20 - den driftssäkra tunnelbanevagnen"....

trasan sa...

men det är väl knappast c20 tågets fel? om någon kör sönder det med en permobil . kanske dom som konstruerat eländet, att dom är dåligt handikapp byggda. och att dom pajar ibland är säkert förarens eget fel. och det största felet är ju att dom underhålls för dåligt.... det räcker inte med att köra dom igenom tvätten en gång om året.......

Dallerberg sa...

Amen to that. De tror verkligen att man bara kan köpa en ny flashig vagntyp och sen låta den gå och gå och gå, tro fan att den brakar ihop. Det är väl lite som personalen, de anställer en massa nytt folk som sliter ut sig efter ett par år bara medans de som jobbat sen 70-80talet fortfarande funkar ganska bra! Som Cx. Funkar ju tusen gånger bättre än c20 om man tänker på hur många år de rullat.
:D

880 90 sa...

Ungen fick åka med "R" i hytten till Bredäng där päronen tog emot.
Heppy End.

Den där gubben vid Mariatorget, med permobil och tio filtar på sig har ju också kört sönder ett dörrpar för oss. Men han har ju trimmat den där, kör som en dåre i 80 på plattformen.

trasan sa...

men han med käppen då han slår nog rekord..... han me träbenet.....

tiarafeministen sa...

Folk med permobil åker gärna t-bana istället för färdtjänst. Man kan inte åka så långt med Permo, batterierna räcker inte =)

880 90 sa...

40-talisterna lever rövare med permobilarna...

Watch out!!!!

trasan sa...

och alla dessa jävla resväskor på hjul. spelar fan ingen roll när eller vart man är. nog fan hör man det där ljudet. trött i skallen av att höra,t är bara förnamnet.... och ryggsäckar jag hatar alla med ryggsäckar, ställ upp dom mot en vägg bara.... fan att dom orkar dra omkring på allt jävla skit. helt jävla otroligt ta mig fan......