fredag 7 september 2007

Kvarglömda effekter.

På torsdagen var det en trafikant som glömde ett stort, blankt blåsinstrument på ett tåg, vilket fick oss att tänka på alla konstiga borttappade saker vi hittat och hört talas om. Folk glömmer verkligen de märkligaste prylar, och här är
Hatbloggens topplista över de konstigaste kvarglömda effekterna i tunnelbanan:

Bubblare. Datorer är rätt vanliga att glömma bort, liksom mobiltelefoner, matkassar och handväskor. Det är lite konstigt. Ibland händer det att man hittar en enda ensam sko. Det är nästan ännu konstigare.

5. Trombon. Det var detta blåsinstrument som blev kvarlämnat på ett tåg idag, och det är ju faktiskt ganska konstigt. Om man släpar på typ ett halvt storband när man stiger på tåget borde det kännas lite tomt när man stiger av utan detsamma.

4. Glasögon/käpp/rullator. Det blir oavgjort om fjärdeplatsen. Behövs nån typ av hjälpmedel för att man ska kunna ta sig in i tunnelbanesystemet vore det ju inte orimligt att anta att samma hjälpmedel behövs för att man ska kunna ta sig ut igen. Fast miraklens tid är uppenbarligen inte förbi.

3. Jättebautasuperstor backpackerryggsäck. En gång blev Hatbloggen ombedd att gå igenom sitt tåg i Mörby Centrum på jakt efter en kvarglömd ryggsäck. Det visade sig att ryggsäcken var stor som en mindre husvagn och att den vägde ungefär lika mycket som man kunde förvänta sig (vilket alltså var jättemycket). Vid Stadion kom en överlycklig italiensk yngling och hämtade av spektaklet. Verkligen otroligt konstigt att glömma sitt samlade Europa-runt-bohag på ett tunneltåg i Stockholm.

2. Livs levande hundar. Oftast är det alkisar som glömmer sina jyckar, men allvarligt talat, det är inte uppstoppade museidjur eller Gröna Lund-mjukisar vi snackar om. Eller vandrande pinnar för den delen. Hur konstigt som helst.

1. Barnvagn med bebis i. Detta är den i särklass konstigaste kvarglömda effekten Hatbloggen hört talas om. Föräldrarna som väntade i Alby hade sannerligen tur att just föraren och ingen annan hittade deras barnvagn, komplett utrustad med unge och allt, vid vändningen i Norsborg.

För övrigt hittade Hatbloggen i torsdagens Dagens Nyheter en annonsbilaga från Svenska Bowlingförbundet och dess vänner. Den 16-sidiga tidningen (ja, sexton lååååååånga sidor) hette, fyndigt nog, Bowling!, och huvudrubriken på förstasidan löd ”Bowling är det roligaste som finns!” Tur att de inte överdrev nåt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Krusty ska fatta sig kort: I Tokyos tunnelbana har man hittat urnor med askan efter avlidna. Tänk att få hämta ut farmor eller mormor från Rådmansgatans hittegodsexpedition.

Jo, jag vet att de flyttat men vet ej var.....

Anonym sa...

Anonym noterar på SvD:s nätupplaga att Veolia förlorar järnvägstrafiken på övre Norrland till SJ.

SJ har degenererat under senare, men de har åtminstone några andra ambitioner än att bara tjäna stålar.

Anonym sa...

Anonym (igen) vill tillägga till första stycket i förra inlägget: "med glädje"

Anonym sa...

Kvarglömda effekter: Kommer ni ihåg när Håkan hittade ett sovande barn på sitt tåg, när han bytte ände i Norsborg, som en kvinna i Alby hade glömt kvar. Den bästa delen var att spärrvakten var tvungen att övertala henne att stanna kvar och vänta vid stationen så att hon kunde få tillbaka sitt BARN, hon tyckte att det tog lite lång tid. Kunde inte någon annan göra det?

När ska ni ta upp bästa klämningarna? Mina bästa är en fiol och en systemetpåse (vars innehåll gick sönder)en lördagkväll, haha!

Anonym sa...

ja en bra klämmning va liraren som stog fast vid ett dörrpar när tåget åkte. han hade typ fastnat med ryggsäcken han stog alltså fast med ryggen mot dörrparet ock säcken på utsidan . detta hände mellan slussen och mariatorget . villken hitt det måsta ha varit att gå dit och nödöppna dörren för att få loss killen...

Anonym sa...

Många "kunder" glömmer kvar förståndet.

Anonym sa...

fast egentligen är det underligt att så mycket skit glöms kvar. barnvagnar med ungar väskor och en annan jävla massa bråte. för hur jävla mycket plats det en finns i en vagn så nog fan ska allt rullas eller ställas bakom våran dörr in till hytten. ingen förstår eller bryr sig om den fina dekalen på dörren DÖRREN FÅR EJ BLOCKERAS...

Anonym sa...

Hur kan "kunder" glömma något de inte har?

Anonym sa...

Re: Jempa....

Apropå allt sattyg därute, så skulle en bättre benämning på barnet sannolikt vara "Borttappad defekt".

Kvinnan hade kanske 10-12 ungar hemma i 2-rummaren i Alby, så ett mer eller mindre skulle förmodligen inte ens märkas.....

Anonym sa...

Annars är alkisen som lyckades med att glömma sin rullstol i gubbängen och sedan bli avlyft av vakterna vid liljeholmen en obetalbar klassiker... Hur lyckas man byta från gröna till röda linjen när man inte kan gå???

Anonym sa...

Mina favoritfynd är en trampbil (som TLC tyckte att jag skulle försöka klämma ner i boxarna vid Slussen...), ett testamente och en 2 meter lång stock.

Dallerberg sa...

Jag har hittat en julgran en gång, en stor jävla julgran... säkert 2 meter..