fredag 28 september 2007

Leve konungen...

I ungefär samtliga stockholmstidningar fanns på torsdagen en helsidesannons där SL och dess bästa kompisar, Banverket och SJ, presenterade 44 åtgärder för en punktligare tågtrafik i huvudstadsregionen. Genom en ödets ironi var man dock idag tvungen att ställa in pendeltågstrafiken mellan Älvsjö och Skogås på grund av en nedriven kontaktledning. Så kan det ju gå. Å andra sidan orkade Hatbloggen såklart inte traggla sig igenom alla de svintråkiga 44 punkterna – detta kanske faktiskt var en av åtgärderna. Ett inställt tåg kan ju rimligtvis inte räknas som försenat…

Ikväll lyckades Hatbloggen låsa sig ute ur sitt tåg i Norsborg. Igen. Det finns inget försmädligare än att stå och se hyttdörren glida igen och upptäcka att frontlyktorna fortfarande lyser. Och det finns inget äckligare än att tvingas hoppa ner på det urinstinkande spåret och treva efter det smutsiga och oljiga nödöppningsvredet under vagnen. Fast nu börjar Hatbloggen få viss vana – har man låst sig ute minst ett dussin gånger hittar man det där vredet med förbundna ögon.

Torsdagen var på det hela taget ganska långtråkig. Enda behållningen var en kabelbrand vid Aspudden som gjorde att Hatbloggen på väg in mot stan fick utrymma sitt tåg vid Mälarhöjden, vända och åka ut till Norsborg igen. Spektaklet pågick emellertid bara fyrtio minuter. Säg den lycka som varar.

Bland andra Dagens Nyheter berättar att FN av misstag på sin hemsida lade ut president Bushs högst privata uttalsanvisningar inför ett tal han skulle hålla i generalförsamlingen häromdagen. I talet var svåruttalade (nåja) ord skrivna som de ska uttalas och inte som de ska stavas. (Värt att notera är att den nye franske presidentens namn enligt amerikanernas anteckningar ska uttalas "sar-KO-zee" och inte "sar-ko-ZEE" som den fåkunniga och med blott b-franska begåvade Hatbloggen har trott...) För bara nån vecka sen var Bush på APEC-möte i Australien, men trodde att han var på OPEC-möte i Österrike, och detta är ju inte precis första gångerna han har visat prov på imponerande bildningsbrist. Den amerikanske presidenten påminner inte så lite om vår egen kung, och det kunde ju vara rätt festligt om det inte var så att han ledde världens starkaste militärmakt. För första och förmodligen sista gången måste den antirojalistiskt sinnade Hatbloggen erkänna att vår maktlöse kung trots allt är rätt okej...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nej hörni, nu blir jag lite sur på er.. Snacka inte skit om min president, då blir jag ju ledsen ju, buhu bhu.. Jag kommer väl att få skit för det här BIG TIME antar jag, men det kan kanske vara så att jag är lite skyldig till att han sitter där. Observera att jag säger kanske och lite.. Och hoppa inte på mig nu, jag har faktiskt varit medlem i ung vänster till skillnand från en viss halva av Hatbloggen som INTE har det..
Å andra sidan vilket parti har jag inte hunnit med? Jaja jag är ju bara 27år så jag hinner nog avverka alla innan jag dör..
Ha det hemskt...

Anonym sa...

I dag bar väktarna röda tröjor och röda jackor. Kampen mot Juntan i Burma går vidare.

Anonym sa...

Rökutveckling i t-banan i Skärholmen

En tunnelbanetåg rökfylldes på Skärholmens station på lördagen. En person skadades i samband med evakueringen av perrongen.
En stor styrka från polis och räddningstjänst kallades till platsen efter larm om rökutveckling i en tunnelbanevagn.
En kvinna fördes med ambulans till Danderyds sjukhus. Hon uppges ha fått en fotledsfraktur i samband med evakueringen av perrongen.
Enligt de första rapporterna befarades att det brann i två av vagnarna. Senare konstaterades att det inte var något utvecklat brand.
Det är oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Vagnarna har körts till Nybodahallen där en granskning ska ske.
– Det verkar ha vara något under tåget, säger Joakim Caryll, informationsansvarig vid polisens länskommunikationscentral.

Larmet kom in kl 13.19

Tunnelbanetrafiken på röda linjen var avstängd i båda riktningarna under räddningsinsatsen. Strax efter klockan 14 rullade trafiken igång igen.

Anonym sa...

Olycka stoppar t-banan i city
En olycka stoppade på lördagen all tunnelbanetrafik på gröna linjen i centrala Stockholm.

Trafiken beräknas preliminärt ligga nere till 16-tiden.

Olyckan hände mitt bland shopparna tidigt på lördag eftermiddag. Stationen vid Hötorget var full av folk när larmet kom klockan 14.37.

Trafiken på linjen mellan Fridhemsplan och Slussen stoppades omedelbart.

– Det är stopp i bägge riktningar. Vi vet just nu inte när trafiken kommer igång igen, säger Maria Adolfson vid SL:s pressjour till aftonbladet.se strax före klockan 14.

En person uppges ha omkommit i samband med olyckan.

Enligt räddningstjänsten beräknar man att trafiken ska kunna återupptas vid 16-tiden.

Anonym sa...

Är redan trött...kommer jag orka ikväll?

Anonym sa...

Jaha, så är hösten här eller åtminstone ett förstadium. Lite lätt regn på lördagsförmiddagen och det kom order från TLC: "Använd inte snabbstarten på utomhusstationer!!" Det var risk för hjulplattor så klart. Och vad blir nästa åtgärd undrar luttrad: Förbud att bromsa vid infart till utomhusstation (och man rullar följdaktligen förbi). För "plattor" vill vi ju inte ha....

Vad man än hittar på, verkar problemen vara konstanta, med massvis av hjulplattor så här års. ;-) Dessutom verkar vissa tro att fenomenet "hjulplattor" är något man kan informerna bort, ungefär som medicinsk information.

Och idag testades rökfunktionen på en C20 i Skärholmen i skarpt läge. Rökfunktionen som tidigare ej varit inkopplad visade sig fungera analogt med C14-vagnar och spred tillfredsställande mängd PANIK bland resande....

Anonym sa...

Vilken trafik var det som var igång strax efter 14? Ersättningsbussarna? Jag gick hem någon timme senare och då vändes det fortfarande tåg i Axelsberg.

Och så stod tåget inte inne på Skärholmens station. Trafikledningen fick ju stänga av strömmen när trafikanterna tog sig ut ur vagnen.

Jag har snart förlorat all tillit till nyhetsmedia...

Anonym sa...

Re: "Jag har snart förlorat all tillit till nyhetsmedia..." -- Så fort man läser något i dagspressen som man känner till närmare, så hittar man en massa fel....

Anonym sa...

asså vem fan bryr sig om hu det stavas, lägg ner jävla viktipetter