torsdag 20 september 2007

Fuckordförande.

Under gårdagen kämpade en stackars lokalvårdare i Axelsberg med att få bort urinstanken från den norra delen av plattformen. Uppenbarligen har Hatbloggens uppmärksammande av saken gett reslutat, men till vilken nytta, då Hatbloggen igår upptäckte en spya stor som ett knäckt dinousaurie ägg på södra delen av plattformen! Vi borde hädanefter ha förbikörning av station Axelsberg, vad pysslar folk med där egentligen?

Gårdagen var tristessen personifierad, förutom koppelåkarna. Det var samma kille och tjej som i tisdags. Tåg efter tåg ombads att ta det lungt eller att stanna och kolla sina koppel. Till slut utbrast en av förarna, på uppmaning att för tredje gången kolla att ingen åkte på kopplet:
-"Ja eller så låter vi dem åka...!"
Eftersom vakterna inte får tag på dem så är det klart mest effektivt att låta dem åka, tills de trillar av. Problemet självdör och tidningarna får något att skriva om och avskräcker framtida koppel resenärer.

Hatbloggen kan idag också meddela att tunneltågsförarnas fackordförande avgått.
Efter att ha kuppat till sig posten verkar det nu som om han erbjudits jobb av arbetsgivaren.

12 kommentarer:

Dallerberg sa...

hahaha det är väl mer regel än undantag att folk går via fackordförandeposten för att få chefspositioner? :D

Var glada att ni blev av med honom, det var ju knappast oväntat.

Anonym sa...

Säger samma sak som ovan, vad hade ni väntat er? Glädj eder åt detta. Se det som bara en sak till att sura, muttra över och hata..
Ha det inte bra...
Världsrättaren

Anonym sa...

Det var visst också en orm på Saltsjöbanan som lät sig köpas för pengar efter en lång tid som ordförande för det lokala facket och blev sedermera chef där. Så det är inte första gången det händer....

Dallerberg sa...

Oj jag glömde skriva: SÅ GÅR DET NÄR MAN ÄR MED I ETT JÄLLA SÅSSEFACK!!!!!!!

Jag ska gå över till Seko nu och ställa upp i nästa ordförandeval. Sen ska jag bli chef och tvinga er alla att putsa mina skor med era tårar.

Anonym sa...

Hur falsk och självgod kan man vara... Trist för lilla fd fuckordförandens små lakejer i gup nu när deras planer blir avslöjade i förtid. Vi vet nog att det det inte är medlemmarnas intresse ni har i kikaren utan en egen liten "karriär" uppåt i Veolia-träsket.

Anonym sa...

Håller med dom tidigare talarna, är ju inte första gången en fackordförande blir headhuntad, så mycket för den "fackliga kampen".

"Så blir du headhuntad
Gå till botten med ditt kontaktnät och se till att du är synlig och aktiv inom ditt område. Det är huvudjägarnas hetaste tips för att bli headhuntad"

Glad jag gick ur SVEKO.

Anonym sa...

Glömmde lägga till att ...kan Göran Godsherren Persson bli uppköpt så kan väl en liten fackordförande
Money Talks Baby

Der Bomber sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ny ordförande på klubb 119: Synd bara att "Le Greque" tycks kunna fokusera på fel saker av och till. Som inte riktigt har med tunnelbanan att göra egentligen, men som ligger honom varmt om hjärtat.

Anonym sa...

Alla blir som dom små tjurarna i "Tjuren Ferdinand", stångas och stångas för att visa att just dom skulle bli bra chefer i Madrid, nej jag menar hos Veolia.

Dallerberg sa...

anonym: Jag tror iofs att det inte finns så mycket utrymme att hålla på med sina personliga grejer som ordförande, och jag tror han är tillräckligt kompetent för att fokusera på medlemmarnas problem i första hand. Jannis är ju grym egentligen, men ni kommer säkert få nån ny chefsaspirant istället. Det är väl bana 1 som bestämmer eftersom de är fler och där är de ju för fan dumma i huvudet :D

Anonym sa...

Jag sa redan när han kandiderade mot förra ordföranden i valet, fast än han varit med och beslutat att inte kadidera i styrelsen, att han var helt dum i huvudet.

Så självklart måste han bli chef eftersom att dummhet är ett krav för jobbet.

Nu är det bara hans kronprins och hovnarr kvar på bana 1 som jag förutspår kommer gå samma väg.