tisdag 18 september 2007

Wunderbaum.

Tisdagen var märkvärdigt stilla – det mesta verkade flyta på någorlunda normalt idag (eller nåja, det är ju snarare onormalt numera). Den enda spänning att tala om var när trafikbefäl och ordningsvakter fick gå ner på spåret och hämta upp vår gamle vän Tunnelliggaren (1, 2, 3) mellan Midsommarkransen och Liljeholmen vid trettontiden. Undrar vad han gjorde hemma i tunneln såhär mitt på dagen, det är nästan så man börjar misstänka att karln inte har nåt jobb att sköta. Till Hatbloggens stora förvåning stoppade man trafiken på ömse sidor om Kransen medan man letade efter Tunnelliggaren. Det brukar man ju inte göra på kvällarna, men uppenbarligen gäller olika regelverk vid olika tider på dygnet.

När Hatbloggen passerade Slussen vid ett tillfälle under eftermiddagen fanns tydligen nån sorts försening att informera trafikanterna om, för plötsligt kom plattformshögtalarna igång mitt i ett utrop: ”(tystnad)…(tystnad)…(tystnad)…och nästa tåg befinner sig vid Östermalmstorg”. Så är det alltid vid Slussen, vilket Hatbloggen tycker är hejdlöst skojigt. Man får aldrig veta vad som har hänt eller åt vilket håll nästa tåg är på väg, bara var det befinner sig, och det är ju fantastiskt värdefull information.

Nåja, ibland är kanske tystnad faktiskt att föredra. När vi väntade på vårt femtio minuter försenade tåg igår ropade informatören ut vid Liljeholmen att nästa tåg på väg mot Norsborg befann sig vid Telefonplan. Visserligen var det kreativa trafikledare som hade hand om kaoset, men Hatbloggens gissning är att det vi bevittnade snarare var en informatörs slutgiltiga färd in i dimman. Nästa uppehåll: hispan.

Till veckans äckligaste station utnämner Hatbloggen Axelsberg. Urinstanken i norra änden av plattformen gör att vi får allt svårare att invänta hålltiden där. Frågan är vilket som är äckligast – att andas med näsan och tvingas känna odören eller att andas med munnen och veta att kissmolekylerna sätter sig på tungan. Hatbloggen kräver att samtliga förarhytter utrustas med doftgranar! Snarast!

7 kommentarer:

Anonym sa...

jag röstar ja för doftgranar...eller om det skulle kosta för mycket, en eliminering av axelsberg...meningslös station, precis som stadion...why???

Anonym sa...

qi dag kom det på en tjej som satt bakom mig ja där alla vill sitta hon hade den mest underbara doft på sig man kan tänka sig ... ja ni gissa rätt sådan där insektsspray dofta hon den tycker ja vi kan instalera i våra hytter varför inte ladda in den i högtalar pelaren till höger om oss där vi sitter så att det doftar så där gott när tuc messar och har sig där uppe i från fadershuset....

Anonym sa...

Pissigast
Masmo söderut.
Pissmoj bakom pelaren längst söderut. Pisset rinner sakta, sakta ner mot förarhytten och bildar en liten sjö. Ibland är det lager på lager av piss så det ser ut som intorkad marmelad.
På vintern är det en frusen pissrink.
Städar dom aldrig på den där station?
Why...?

Anonym sa...

Det här har inget att göra med inlägget, men åtminstone halva hatbloggen vet vem jag är. jag tänkte bara meddela att "the big talk" gick bra (tror jag) det lutar år Cambridge nu iaf... Men vi får se, det blir inte nästa vecka mina papper måste bli klara först och det håller han på att fixa nu.. (Han slösar ingen tid när han bestämt sig, det är en sak som är säker). Så vi får se vad som händer nu...
Jag är förvirrad fortfarande.. Men kanske liiiite mindre än förra gången vi hördes..
Den här kommentaren kommer INGEN att fatta förutom du halva hatbloggen men ändå...
Ta hand om er (en äkta Ros-Maj) och ha det så bra...
Fortsätt att hata nu... (en äkta Jamie)
Vi hörs...

Der Bomber sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Der Bomber sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Dallerberg sa...

Oj har nu börjat censurera bland inläggen, så otroligt frustrerande! Man blir ju inte lite nyfiken på vad som stod där innan :D