söndag 23 september 2007

2023.

För andra gången den här veckan har ett tåg som lämnat Ropsten gått sönder på exakt samma sätt som ett annat. Det hela är mycket underhållande, då felet beror på att man håller på att omprogrammera C20(de "nya" för oinvigda) vagnarna så att de är kompatibla med både röda och gröna linjens signalsystem. När tåget lämnat Ropsten kryper det sakta fram i 15 km i timmen istället för 80. Trots omaktiveringar och diverse andra böner så har förarna vid båda tillfällena fått byta ände i Gärdet och köra tillbaka till Ropsten för att där invänta hjälp!
När detta för andra gången hände idag så hoppades de stackars trafikledarna på att problemet skulle lösa sig själv, för det var de hade information om, men tyvärr, det var bara att vända tillbaka till Ropsten!

Att SL slänger bort skattebetalarnas pengar på en massa strunt är välkänt, men är det inte liiiite extra puckat att omprogramera C20 när vi ändå kommer att få ett nytt signalsystem 2013 och då kommer behöva programera om dem igen?
Fast SL:s plan kanske är att alla C20 ska till gröna linjen, enligt en montör ska tydligen 20 miljoner läggas på att rusta upp de härliga och rykande C14 vagnarna så att de kan vara i trafik till 2023.....!?
Hatbloggen vet inte om den ska skratta eller gråta, men en sak är säkert, en förarlös tunnelbana ligger allt längre bort i framtiden, SL:s styrelse måste vart höga när de diskuterade saken.

Natten på röda linjen har präglats av att både barnbidrag och diverse social pengar betalats ut. Plattformarna har varit fyllda av ömsom alkisar och ömsom skrikiga fjortisar, en kombination som är oslagbar!
I Liljeholmen vid 21.40 blev ett tåg stående då någon trafikant höll på med dörrarna så föraren inte kunde stänga och åka därifrån. Föraren tillkallade vakter och kunde cirka 8 minuter sen åka därifrån. När Hatbloggen kom till platsen någon minut senare låg bråkstaken på plattformen, nedbrottad av två ordningsvakter och polis stod runt omkring.
Äntligen har SL gett ordningsvakterna ordentliga direktiv och Hatbloggen utgår ifrån att alla dårar som håller upp dörrarna hädanefter ska få samma behandling!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att man är på semester så man slipper bli beskylld för att ha orsakat felen ;-)

Anonym sa...

känns så otroligt skönt att få komma hem från jobbet nu för tiden...tänk att man en gång tyckte att det var skoj att köra tåg

Dallerberg sa...

Ååh. Jag måste ringa och fråga om jag får köra lite tunnelbana snart <3
Det kan låta galet men den här bloggen gör mig fan SUGEN :D

Anonym sa...

Så med andra ord om man känner för lite skin to skin med nån snygg väktare (om de finns över huvud taget) ska man altså pillra med dörrarna från och med nu då..
Problemet är väl bara att jag inte bor i Sthlm längre..

Anonym sa...

Till världsrättaren: Har ni inte spårvagnar i Götet? Blockera dörrarna på någon vagn mitt i stan får du se vad som händer......

Anonym sa...

Det "lustiga" med stoppet i Ropsten är att det inte bara är andra gången utan TREDJE med samma problem och samma vagn

Anonym sa...

Jo vi har spårvagn, men jag har inte sett en enda väktare som håller ordning på eller vid dom. Göteborgarna kanske bara är sååå skötsamma att vi inte behöver väktare här..
Förresten kom jag på att väktarna i den här stan är för upptagna med att hänga med kriminella gäng, (såg just på nyheterna)..

Dallerberg sa...

Sådär nu är jag inte sugen längre! BAM! Det gick över ungefär vid hornstull.