måndag 2 juli 2007

Med en enkel tulipan...

Hatbloggen ber att få gratulera rikets samtliga a-lagare på namnsdagen! Hoppas ni festat till det ordentligt på parkbänkarna idag.

Klockorna i Mörby går fortfarande ungefär 40 sekunder efter. Veolia borde verkligen rekrytera några dussin ingenjörer som vet hur man ställer om en klocka.

Ett stort kollektivtrafikföretag i Stockholm planerar att dela ut bonus till förarna på en stor tunnelbanelinje (gröna!) om de lyckas förbättra punktligheten så att 93 % av tågen går i tid. Så här säger en av cheferna till SvD: ”Det handlar mycket om att jobba med mikrofonen…att uppmana de som står i vägen att ge plats, exempelvis”. Hatbloggen är rätt övertygad om att det här fantastiska förslaget, om inte annat, kommer ge trafikanterna ännu ett skäl att skälla på tunneltågförarna – hädanefter kommer alla som blir klämda att bli det för att förarna är giriga. Finurligt, va?

Khe-lart slut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir lite tårögd av era knivskarpa iakttagelser och analyser...så himla gulliggulligt så man bara vill nypa er i kinderna och säga guschiguschinuuuu

tiarafeministen sa...

De har även föreslagit att spärrisarna ska få bonus när de säljer mycket biljetter, detta för att vi ska tvinga fler plankare att köpa biljetter bl.a. Problemet är att det även är vår uppgift att upplysa om den billigaste resan och när det gäller enkelresor så är de dyrast att köpa hos oss. Men gissa hur många som skulle gå med på en sån förlustaffär? Typ jag och tre till... Alla traffikanter kan se fram emot dyrare resor och sämre prisupplysning om detta införs...