måndag 30 juli 2007

Gomorron, SVT.

Klockan är halv tio på måndagsmorgonen och vad som måste vara veckans i särklass roligaste teveögonblick har redan passerat. Tydligen har de medverkande i SVT:s Gomorron Sverige för vana att kallprata lite i slutet av programmet (verkar det som i alla fall, Hatbloggen har inte varit vaken så här tidigt på väääldigt länge), och när programledaren tittat in i kameran och sammanfattat vad man berättat om under morgonen vände hon sig till nyhetsuppläsaren, sportmänniskan, ekonomireportern och meteorologen som satt uppradade bakom sitt bord och frågade om någon av dem skulle fira Pride som ju börjar idag. Aldrig har Hatbloggen sett fyra människor så tagna på sängen, helt obetalbart. En pinsam tystnad lade sig över studion under en lång sekund medan de tittade på varandra och rodnade. När alla börjat skratta nervöst lyckades sportisen få ur sig att han minsann skulle gå och titta på båtarna i Tall Ships’ Race och nyhetsuppläsaren kom på att det skulle hon också, innan meteorologen stolt förkunnade att hon hade sett Prideparaden förut. Ekonomireportern hann inte samla sig innan slutvinjetten kom igång. Hahahahahaha. Nästan lika roligt som The Office, fast på riktigt. Man kanske skulle gå upp i ottan lite oftare.

SL fattar galoppen!

Enligt DN verkar det som om SL äntligen fattat hur man ska behandla trafikanterna...
Tydligen har de justerat de nya spärrarna såpass mycket att man knappt hunnit igenom dem innan de slår igen, betalande resenärer har blivit klämda av spärrarna och fått blåmärken!!!! Det är ju fullkomligt lysande, de betalar för att bli klämda! Och sen springer trafikanten vidare och klämmer in sig i tågdörrarna som stängs och får ännu ett blåmärke!
Nu hoppas hatbloggen på att SL även lyder våra kära läsares råd och byter ut dörrlisterna mot rakblad.

Det är även facinerande hur det i slutet av Juli kan vara exakt lika varmt/kallt som det var i Januari. Sisådär 11-13 plus grader och regn. Far åt helvete!

lördag 28 juli 2007

Tröttnat på dagsljus?

Inte så dumt med semester, även om det finns gott om gnällmaterial också i det fria. Som redan rapporterats här reste Hatbloggen och vänner på Ålandskryssning – en gnällguldgruva som vi kanske återkommer till nån gång –, och vädret ska vi bara inte tala om. (Nä, sagt och gjort.)

Men lek och stoj och ledighet är nu inte allt här i livet. Hatbloggen har noterat att nya tågförare efterlyses, och bestämde sig för att dryga ut semesterkassan lite genom att gneta som rekryteringskonsult:

Gillar du att bli spottad på? Vill du arbeta under svår stress? Har du längtat efter kundkontakt helt utan skyddsnät? Är höga, gälla, gnisslande och skrikande ljud din melodi? Då har vi jobbet för dig!

Nu söker Ett Stort Kollektivtrafikföretag dig som vill bli tunneltågförare.

Att vara förare ställer stora krav på följsamhet och lydnad. Vi söker dig som gillar att arbeta utan någon som helst positiv feedback och som uppskattar att vara ett viljelöst redskap i händerna på det internationella kapitalet. Vi ser helst att du har gott sittfläsk och abnormt överdimensionerad urinblåsa. Mycket god hörsel är en förutsättning för anställning, eftersom den kommer att halveras under första året, och då du kommer att tillbringa 92% av tiden ensam ser vi det som en fördel om du uppvisar asociala tendenser. Om du har lätt att känna empati med människor och tycker det är obehagligt att assistera vid självmord är detta kanske inte jobbet för dig, men företräde ges till dig som kommer att kunna stå till arbetsgivarens tjänst dygnet runt och till dig som saknar förmåga till logiskt tänkande.

För att bli förare krävs bland annat att du godkänns i ett arbetspsykologiskt lämplighetstest där obstinata element sorteras bort, samt att du kan tillryggalägga 150 meter (en full tåglängd) på mindre än 27 sekunder minst fyra gånger i rad.

Välkommen med din ansökan!

fredag 27 juli 2007

Skräcken ombord!!!

Aftonbladet hade en jättestor artikel igår med rubriken "Skräcken ombord"!
Artikeln handlar om bråk i flygplan, och de radade upp ett antal incidenter, b.la ett om hur en man rökt på flygplanstoaletten.....
Hatbloggen kan bara konstatera att de upprörda passagerarna/artikelförfattarna aldrig någonsin har åkt tunnelbana.
Testa och stå i tunneln mellan Tekniska Högskolan och Universitetet när brandalarmet går för att danderyds dräggen eldar i vagnen. Då kan vi snacka om skräcken ombord.

Eftersom Hatbloggen fullkomligt älskar Indier, så har vi hittat denna underbara länk: http://www.youtube.com/watch?v=_aTMKDwffUk
Säg den som inte vill ha sex med en Indisk man efter att sett detta!

onsdag 25 juli 2007

Tjänstevapen.

Stod och stängde dörrarna vid T-centralen, och dörrarna håller på att gå igen samtidigt som en man kommer rusande ned för trapporna och skriker -"Snälla, snälla, öppna dörrarna, jag måste med det här tåget!!!" Innan han hinner fram har dörrarna gått igen. Han fortsätter skrika och ser på mig samtidigt som jag stänger hyttdörren för att köra iväg, och då drämer han sin knytnäve i hyttdörren...
Charmigt, då har man ju verkligen lust att öppna dörrarna igen. Självklart drar man tåget i nödbroms halvägs in i tunneln för att öppna dörrarna igen åt den trevlige trafikanten som inte kan klockan och som slåss!
Vissa dagar undrar hatbloggen hur det kommer sig att vi fortfarande inte fått tjänstevapen...

Som vi redan skrivit om här, här och här så måste folk sluta ta livet av sig i tunnelbanan. I söndags var det dags igen och det är lika jävla onödigt varje gång. Kan folk inte bara gasa ihjäl sig istället och lämna oss utanför....

Och just det, Veolia söker tunneltågsförare, så passa på och sök nu! Ni kommer inte att ångra er.

söndag 22 juli 2007

Hatbloggsveckor på Viking Line!

Hur fan tänkte de när de klädde alla hyttgolv med heltäckningsmatta????
De kanske har något slags biologiskt expriment, för att se hur länge en spya kan leva i en heltäckningsmatta, eller så kanske de tycker att de är jätte smarta, då mattan suger upp alla kroppsvätskor, och gömmer dem!
Det är ungefär lika fräscht som när engelsmännen har heltäckningsmatta i sina badrum.

onsdag 18 juli 2007

Testing 1,2,3...

När jag kom in i mässen idag blev jag uppmärksammad på att de hade monterat upp en liten megafon i det vänstra hörnet....
Syftet med denna megafon verkara vara att våra arbetsledare nu istället för att ringa ned till mässen för att få tag på oss, kommer att ropa efter oss via megafonen. Speciellt effektivt är det tänkt att det ska vara om något tåg står utan rastavlösning, så ropar de bara ut det, och det finns en liten knapp man ska trycka på för att kvittera att man hört utropet!!?

Inte alla har lagt märket till megafonen, och det har inte heller kommit någon information om hur det är tänkt att fungera. När jag hade rast idag så hördes det hur någon slog på megafonen, som om det var gud som talade, det hördes ett lågmält och tyst: "huum....hallå...Kaisa?"
Som sen byttes ut till mer högljutt "-..... Kaisa HÖR DU MIG!!??"
Folk i mässen stirrar ut i tomma intet, varifrån kommer denna röst och framförallt, vad vill den!?
Hatbloggen föreslår att vår arbetsgivare även installerar kameror så att arbetsledningen kan se oss och sen skrika i megafonen "-Du där, jag ser dig allt, det är tredje gången idag du gått på toaletten, det är inte produktivt, kom genast upp hit och förklara dig!"

Ett av de många vaktbolagen i Tunnelbanan har fått ny uniform. De ser ut som lingon hela bunten, med knallröda tröjor och det faktum att dessa vakter är lite runda gör inte saken bättre! Ja vad kan man säga, de syns ju, men de inger knappast respekt.

Hatbloggens världsbild ställdes idag på ända då vi såg en ensam Indier utan mustasch vid telefonplan...!

söndag 15 juli 2007

Victoria for president!!?

Man vet att man har jobbat för länge när man kommer hem efter att Svenska Dagbladet delats ut på en söndagmorgon...
Total personalbrist råder och tåg har fått ställas in.

Det är som om jag för jämnan glömmer bort hur jävla äckliga fulla människor är. Idag var det en kille som gick av vid Zinkensdamm, Hornstull och Liljeholmen för att spy i en papperskorg medans hans vänner höll upp dörrarna i tåget... Det är ju väldigt nobelt av denne unge man att inte spy inne i tåget som alla andra gör, men hur kul är det för de andra fyllona i tåget som bara längtar efter att få komma hem och spy i sin egna toalett? Dessutom borde det vara förbjudet att dricka mer än en öl när man är så där spinkig som han var, det upplyste jag honom om och sen kom vakterna och avlägsnade sällskapet.
Förövrigt borde asiater också förbjudas från att inta alkohol, herregud vad obehagligt det är att se en, i vanligt fall glad, liten Indier eller Thailändare full. Fullkomligt bedrövligt.

Idag fick jag hjälp av trafikanterna vid Västertorp! Ett dörrpar hade fastnat i plattformen och det krävs mer än en liten Qarola för att få det på plats igen! Det var faktiskt riktigt kul, men jag antar att jag hade tur som drabbades av detta under nattens tidigare hälft, en full trafikant hade inte riktigt varit till lika stor hjälp...

Jag tycker nog att det börjar bli dags för kungen att trilla av pinn, så att Victoria kan ta över. Hon har ju fyllt 30 år nu och det vore väl fint om vi kunde få en kvinnlig regent innan vi ens haft en kvinnlig stadsminister! Himla synd bara att monarkin inte har någon makt, är helt övertygad om att Vickan skulle göra ett mycket bättre jobb än den där Reinfielt, som för övrigt ser ut som en korsning mellan Göran Persson och en penis. Dessutom har den borgliga regeringen uppenbart ingen som helst smak, då de gav kronprinsessan en platttv i 30års present!
Vissa borde lära sig att veta hut!

Alla som längtar efter nya avsnitt av Baywatch kolla in denna länk:http://www.youtube.com/watch?v=oYj6TceYio0

lördag 14 juli 2007

D'esireée.

Landet svämmar över av Criztinor och Larzar och Matthzar och Phredriqar (och Qarolor...), men vi trodde verkligen inte att Victoria skulle vara tvungen att utmärka sig med en (åtminstone enligt den redan nämnda artikeln i SvD) högst originell stavning av sitt fjärdenamn. Lite tragiskt.

Grattis. Kanske.

Idrott är naturligtvis inget att skoja om (det är nämligen så förbannat tråkigt), men det här får man bara inte missa. Snopet. Om det inte vore så göteborgswitzigt skulle vi säga nåt om faran med finska pinnar, men vi hoppar (nästan) över det.

När man går in på iTunes Store tipsar de under rubriken ”Just for you” om musik som de tycker borde stämma väl överens med ens smak, och meningen är väl att man (förutom att shoppa loss) ska bli helt överrumplad (och helst lite imponerad) av träffsäkerheten. Grejen är att på mitt konto listar de artister som Magnus Uggla, Markoolio och Martin Stenmarck, så antingen har jag sjukt mycket sämre smak än jag trodde eller så behöver vi inte vara oroliga för att just Apple ska kunna läsa våra tankar.

Råkade zappa förbi ”Sommartorpet” där Ernst Kirchsteiger och Martin Timell snickrade tillsammans till skönsång av Per Gessle. Hatbloggen tycker att just det avsnittet (a.k.a. ”Avsnittet Från Helvetet”) vore en utmärkt plats för slutförvaring av kärnavfall. Snarast.

Nu gäller det att få några timmars stärkande sömn så att man orkar celebrera Hertiginnan av Västergötland hela lördagen! På Svenskans hemsida kan man svara på frågan om huruvida man tänker fira HKH Kronprinsessans födelsedag. Det skojigaste är inte att 15% tänkte ägna sig åt firandet när Hatbloggen kollade vid midnatt, utan att 3,7% ännu inte bestämt sig. Man undrar lite vilka aktiviteter de kanske kan tänka sig att möjligen överväga att eventuellt rata.

fredag 13 juli 2007

C14.

Som om det inte vore illa nog att man faktiskt var tvungen att jobba idag, så var dagen ett jävla kaos. Jag skulle iordningställa ett tåg i depån och gjorde detta, sen visade det sig att vagnmästaren blivit senil och gett mig fel tåg att fixa, så jag fick iordningställa ett annat tåg. Detta tåg var ett formidabelt C14 tåg(för de oinvigda, de som alltid brinner) med en gigantisk luftläcka under en vagn och en annan vagn var död, och om en vagn är död, då är två vagnar döda eftersom C14 är parkopplande! Men vad spelar det för roll, jag skulle ju bara köra evenemangståg, ett par gånger till Stadion fram och tillbaka för att fylla tåget med Metallica fans, vad kan gå snett?

När jag efter mycket väntan får köra ut ur depån så kör jag såklart fel och hamnar i tvättslingan. Great. Så jag får klättra ned och byta körände. På den sidan jag skulle klättra ned på fanns inga trappsteg så jag satte mig ned på hyttgolvet, tog tag i handtaget på hyttdörren och hängde mig ner. Ville inte hoppa och träffa rälen och vricka foten. Jag går till andra änden och först måste jag häva mig upp för att öppna hyttdörren eftersom jag är en dvärg. Sen när dörren ätligen gått upp gör jag ett nytt försök att komma in i hytten, vilket går bra tills jag tappar min ena sko och måste börja om. Under hela tiden bad jag en stilla bön om att inte tappa greppet och falla handlöst ned och träffa strömskenan... Tills slut kom jag upp och kunde köra in tåget.
Jag är nu helt svart av smuts (passande krigsmålning för Metallica fansen?) och har dessutom fått ett blåmärke på underarmen.
Så visst, händer det inget på jobbet så kan man ju alltid skapa sig ett eget helvete.

I dagens Svenska Dagbladet kan man läsa en insändare som en trafikant skickat in. Denne trafikant var på plats på T-centralen fredag förra veckan då den gravida kvinnan slängde sig framför tåget och blev halshuggen... Han skrev att det var en väldigt traumatisk upplevelse och han tackade polisen som hjälpte honom bearbeta detta trauma! Tur att han inte kör tunnelbana, grabben hade inte klarat sig en dag som tunneltågförare...

onsdag 11 juli 2007

Pust.

Dagens Nyheter berättar om åklagaren som trakasserats sedan hon anmält en 20-åring för olovlig körning. I den korta texten lyckas man klämma in fyra gånger att det är en kvinnlig åklagare. Hatbloggen andas ut - ett ögonblick var vi rädda att det rörde sig om en riktig åklagare...

Pension.

Häromdagen kom ett divisionsmeddelande ut i våra rastlokaler som informerade att vår arbetsgivare glömt att betala in pension till de i åldrarna 21 till 28 år! När detta kom till hatbloggens kännedom svartnade det totalt för våra ögon! Finns det större inkompetens?
Tydligen så ska detta korrigeras(ja jävlar) men eftersom vi förlorat räntan som skulle ha blivit om de faktiskt kommit ihåg att betala in pensionen, så kommer vi att få ett lönetillägg som kompensation! Vi vill inte ha något jävla lönetillägg, vi vill ha vår pension, ju förr desto bättre... Inte undra på att alla säger att vår generation aldrig kommer att få gå i pension om vår arbetsgivare hela tiden "glömmer" bort att betala in pensionen....

Med detta i åtanke är det inte så konstigt att vår arbetsgivare bedriver reklam kampanj om sig själva för sina anställda! De har satt upp plastiga afficher över hela bygget, med leende människor som åker buss, busschaufförer som hjälper till osv. Dessa bilder acompanjeras med slagord som "Mänskligt" "Aktivt" etc.
Vem tror de att de lurar? Ingen trafkant ser sådär glad ut för att det får åka med Veolia, trafikanterna använder kollektivtrafiken för att de måste, det är behovs baserat, inte baserat på vem som för tillfället sköter trafiken! Människorna på bilderna ser helt drogade ut, lite grann som om de just klivit på bussen vid Knutby efter ett väckelsmöte!
Istället för att trycka upp vidriga affischer borde företaget ägna sig åt att se till att saker och ting fungerar, som med vår jävla pension! Hatbloggen lurar de då inte, det är bortkastade pengar.

Tack och lov.

Dagens Nyheter (och Aftonbladet och Expressen) berättar att en kvinnlig polis blivit huggen i halsen. Hatbloggen andas ut - ett ögonblick trodde vi att det rörde sig om en riktig polis...

Blodtörst.

Nu går halva Hatbloggen på semester. Det är verkligen en smått surrealistisk upplevelse, euforisk liksom, men om denna halva känner sig själv rätt kommer även tillvaron ovan jord att bjuda på irritation och bitterhet. Man blir ju inte optimist bara för att man är ledig. Och om inte annat kommer jag ju tvingas uppleva tunnelbanan när den är som värst – som trafikant.

Veolia gör nu en banbrytande insats för tvärkommunikationerna i tunnelbanan. Enligt senaste tidtabellen (en fantastisk guldgruva för skojigheter som vi kommenterat både här och här) ska turen 14:16 lämna Fruängen klockan 20:45 och ankomma Ropsten 21:03 (bara det är ju imponerande!), för att därifrån fortsätta till Tekniska högskolan och Mörby centrum. Det framgår inte exakt vilken väg tåget ska ta, men för oss som bor längs Ropstensgrenen är det ju verkligen tacknämligt att kunna åka till Mörby utan att behöva byta.

Hatbloggen protesterar bestämt mot att SVT klippt bort det bästa av ”Sommartorpet”, nämligen de avsnitt där hobbysnickarblod flutit. Aftonbladet skriver att ”inspelningen…inte gått smärtfritt för Ernst Kirchsteiger”, och nånstans känns det ändå rättvist att det är lika plågsamt på båda sidor om teveskärmen.

Tydligen fanns ett tåg för lite uppställt i Mörbydepån, och för att avhjälpa det skickades idag åtta gamla vagnar från Nybodahallen. När man anlände till Mörby och skulle dela tåget i två hälfter för parkering på varsin sida om nödutrymningsvägen visade det sig emellertid att vagnarna i mitten var riktade mot varandra med fel ändar – de utan körhytt. Det var bara att köra skrotet tillbaka till Nyboda, placera om vagnarna och upprepa hela proceduren. Hatbloggen tackar för radiounderhållningen.

Bland det sista jag gjorde före semestern var att klättra ner och joxa med kopplet på mitt tåg i Norsborg. Sen dess har jag tvättat armarna tre gånger, men på nåt gåtfullt sätt dyker nya oljefläckar upp gång på gång. Under de här fyra veckorna måste jag uppenbarligen se till att skaffa mer heltäckande körhandskar, kanske nåt i stil med de underarmstäckande varianter som obildade kvinnor bär till aftonklänning. Nåt i chiffong. Det skulle vara nåt.

tisdag 10 juli 2007

Dårar - we love you.

Vi har redan tidigare konstaterat att det mest effektiva sättet att få helvetet att bryta löst är att klaga på att ingenting händer – så här kör vi: Hur kan en dag vara så fantastiskt tråkig? Numera råder söndagsstiltje hela tiden, timtal med total radiotystnad. Ibland måste man typ trycka in sändknappen bara för att kolla att radion funkar. Hatbloggen överväger att anmäla Veolia till Arbetsmiljöverket. Det är nämligen inte drägligt att arbeta när det är så tråkigt som det var idag.

Nåja, dårarna tar trots allt inte semester, utan gör sitt bästa för att liva upp allas vår tillvaro. Från Skärholmen rapporterades om ett gäng ungar som levde rövare med en rullstol (i en gränd nånstans i de södra förorterna ligger nån benlös stackare och undrar vad som hände), och vid Tekniska högskolan uppges en galning ha farit fram på skateboard iförd kaninmask. Hatbloggen bevittnade med egna ögon en vettvilling som stod med näsan två decimeter från plattformsväggen vid Östermalmstorg och dansade krigsdans. Tack dårar, vad gjorde vi utan er?

För övrigt frågar sig Hatbloggen stillsamt om det är en slump att syndafloden börjar på Guds egen bakgård, det småländska bibelbältet.

Slut, kom.

söndag 8 juli 2007

Andas ut.

Vi kan äntligen andas ut, det blev som tur var ingen lycka för mig den här gången heller, så allting återgår till den normala, bittra, cyniska, hatiska och alldeles, alldeles underbara tillvaro som jag kallar mitt liv! Det finns så många män och så lite tid.

Halvrör?

Hatbloggen har, i studie syfte, besökt Stureplans nattliv. Det var intressant... Man kan konstatera att öfverheten är lika dräggiga som alla andra bara att de har mer pengar, vilket i sig gör dem ännu dräggigare, vanligt folk har inte råd att beställa in helrör...

Igår moonade en kille mig när jag körde. Tur att det inte var ola bögen som körde, han hade blivit så distraherad. Fascinerande ändå hur en mans rumpa kan vara sååå vit.

En galen brasse har hittat till vår blogg, och har på portugisiska skrivit en kommentar till inlägget om KTB studentarna. Trots att han inte kan svenska har han skrivit att han tycker väldigt mycket om vår blogg och att vi gärna får besöka hans blogg där man kan beställa T-shirts med eget val av tryck! Hatbloggen tycker självklart att detta är mycket roligt och hoppas att alla läsare av Hatbloggen går in på hans blogg och beställer T-shirts med ÅÖÄ som skickas till dig, direkt från Brasilien!

lördag 7 juli 2007

KTB-studenterna witzar till det.

Röda linjens (tub 2, för invigda) sista (?) strömbegränsningsmärke (MAT-ZID) plötsligt borta. Hurra. En skylt mindre att ignorera (hosthost, inte för att vi ignorerat den, men vi har hört talas om andra...).

Kreativiteten flödar vid Tekniska högskolan. På en stationsskylt har någon kluddat över sista s:et, så att det står ”Tekniska hög kolan”, och på en annan har nån kluddat lite på h:et så att det står ”Tekniska bögskolan”. Det finns inget Hatbloggen uppskattar så mycket som riktigt witzig teknologhumor – och då helst i brandgul overall! (OBS! Sarkasm.)

Tennisturneringen i Wimbledon börjar lida mot sitt slut, men Hatbloggen kan varmt rekommendera sändningarna därifrån. Inte just för själva tennisens skull, utan för att evenemanget i år varit så alldeles extra ovanligt drabbat av regn. Vid minsta regnskur måste gräsbanan omedelbart utrymmas och täckas över med en fet presenning, och det är lika hejdlöst roligt varje gång att se domarna – de allra värdigaste av alla värdiga på planen i denna Den Vita Sporten, gentlemannaspelet framför alla, brittisk stiff upper lip på All England Club – försöka fortsätta se oberörda och värdiga ut medan de rullas ut baklänges sittande på sina två meter höga stolar. Stor komik.

fredag 6 juli 2007

lagen om alltings jävlighet...

Uppenbarligen ska man klaga på att ingenting händer, för då händer det alltid något . Samma sak gäller när man står och väntar på bussen, som är sen, och när man äntligen plockar upp och tänder den där ciggen man funderat på att tända under sin väntan, så kommer bussjäveln garanterat!
Idag hade vi stopp i en timme pga att en, enligt ryktet, gravid kvinna tog sitt liv. Z var helt övertygad om att det var en gammal tågförare som gjorde det bara för att göra livet surt för oss andra, hatbloggen skulle inte bli´förvånade om så var fallet. Och det är fascinerande hur vi har haft överskott på personal hela veckan, folk har suttit på varandra, och så händer det något och det finns inte en käft! Det tog fyra timmar innan tågen gick i rätt tid och hade rätt förare som körde.

Som om dagens eskapader inte vore nog, så var jag idag tvungen att bevittna ett fyllo som pissade ner sig själv i Mörby Centrum.
Han hade somnat i tåget som skulle tas ur trafik, vi lyckades få av honom med det gamla tricket att kasta av hans väska (kasta av väskan så följer fyllot med!), och så satte han sig på en bänk där på plattformen.
Rätt som det är börjar han pilla med gylfen och tar fram sin snopp, samtidigt som han fortfarande sitter kvar på bänken, och börjar kissa!
När han var klar ställde han sig upp i sitt eget urin...

När jag äntligen kom ifrån Mörby(hatar det där jävla stället, som är varmt och kallt och kvavt på samma gång och man kan inte andas där!) ,efter min fantastiska 12 timmars dag, så var tåget hem till Ghettot 7 minuter sent!
Grrrr! Tur att jag hade citron fromage hemma....

Gnällspikarnas gnällspikar.

Vid T-Centralen kom en liten farbror fram och klagade på att dörrarna öppnas så långsamt. Han hade noterat att dörrarna på de nya tågen tar en eller ett par sekunder mer på sig att öppna än de på de gamla tågen, och nu hade han tänkt lite och kommit fram till att om man bara åkte med en bit så skulle man slutligen ha förlorat uppåt nån minut, och så kan vi ju inte ha det. Ja, vafan ska man säga? Det var bara att hålla med, stänga in sig och åka vidare, nu när gnällspiken åtminstone stigit av tåget. Men så slog det mig halvvägs till Gamla Stan att vänta nu, gubbe lilla, nu får du nog tänka lite till. För om de där två sekunderna per station ska klibba ihop sig till en hel minut så måste man faktiskt stiga av vid varje station, och det gör man ju otroligt sällan. Väldigt försmädligt att jag lät honom komma undan.

Dessutom trodde jag att gnäll om de långsamma C20-dörrarna (Vagn 2000, för oinvigda) var ett passerat kapitel, nu när vagntypen varit i trafik i typ sju år. Förmodligen hade den lilla sura gubben samlat mod i sex och ett halvt år för att våga konfrontera en förare, och så tyckte han att jag såg beskedlig ut och slog till. Föga anade han att det var en av hatbloggarna - gnällspikarnas mästare - han gav sig på. Vem är det som skrattar bittert nu, farbror?

torsdag 5 juli 2007

Spett!

Tunnelbanan är totalt död på sommaren. Det händer absolut ingenting. Inte ens en liten askkopp förmår att självantända... Eller ja, det var ju någon galning i Ropsten idag med kniv, men det är ju nästan alltid galningar med antingen kniv/spett/motorsåg eller svärd i Ropsten så det tillhör vardagen, de stoppade inte ens trafiken.

I Norsborg idag kom ett par kids fram och skulle bonda lite med mig. De undrade hur gamal jag var, och om man verkligen fick köra tunnelbana när man bara (!?)är 23 år gammal. De tyckte att det såg citat: "Soft ut" när jag låg(enda sättet för oss kvinnor i kjol att inte visa hela härligheten för trafikanterna) och körde.
Tyvärr körde jag med gynekologstolen idag så jag fick ligga ner lite mer än jag från början tänkt mig...

Jag måste gå och köpa frukost, för av någon anledning verkar det som om hatbloggens IN tjänster helt plötsligt blivit UT tjänster...

Vattenfestival.

Onsdagen var ju hur fin som helst, solig och nästan varm, så jag bestämde mig för att ta en lång och stärkande promenad hem till Ön från Ropsten. Det var jättetrevligt och jättetorrt de första trehundra meterna, men mitt på bron stötte jag, något överraskande, på typ ett vattenfall som var på väg åt andra hållet. Till allas stora glädje hade jag på mig en gammaldags, helvit och kortärmad uniformsskjorta så efter ungefär 37 sekunder såg jag ut som en (på sååå många plan) vilsekommen deltagare i en wet t-shirt-tävling… Steg på lidingötåget vid nästa station, så därmed var ju all initiativkraft fullkomligt bortkastad.

Dagens Nyheter utnämnde idag mittenplattformen (pfd 3-4, för invigda) vid Liljeholmen till ett av stans vardagsmysterier. Hade tänkt länka till det, men artikeln verkar inte finnas på nätet, så ni får väl gräva fram ett pappersexemplar ur nån återvinningsstation om ni vill se vad de skrev.

Inga extratåg i trafik men rent bisarrt mycket folk i eftermiddagsrusningen. Fan, har folk inget bättre för sig än att åka tunnelbana mitt i sommaren? Har de så dålig fantasi borde de skämmas.

Det är roligt nästan jämt...

Såg en kvinna med en Louis Vuitton barnvagn på plattformen i Gamla Stan... Snacka om bortkastade pengar.

Någon telefonförsäljare ringde mig idag och var artig nog att fråga om jag var upptagen. JA svarade jag och när han sa att han kunde återkomma sa jag bara att han kunde pricka av mig från sin lista för jag vill ingenting ha och vill inte heller ha några fler samtal. Han la på.
Dessutom upptäckte jag idag att ICA banken dragit sin årsavgift för kortet från mitt tomma konto, utan att påkalla min uppmärksamhet kring detta, och dessutom nu lagt till en övertrasserings avgift på 100kr för en övertrassering som de har orsakat!!!

Jag undrar vad kvinnan med barnvagnen skulle bli mest upprörd över om hon glömmer barnvagnen med sin bebis i på tåget, att hon tappat bort sin unge eller att någon från förorten kommit över hennes 25000kronors vagn...?

onsdag 4 juli 2007

Ojdå.

Just det, det var så sant, vi höll på att glömma den här artikeln i Svenska Dagbladet. Om Hatbloggen fattat saken rätt vill alltså ett av regeringspartierna att föräldrarna (nåja, mamman (eller den fjolligaste pappan)) alltid ska vara hemma med barnen, medan ett annat vill att de aldrig ska vara det.

Tarragof.

Ikväll hade jag anledning att sms:a lite om opera, och upptäckte till min fasa att ordet ”Aida” inte var inlagt i mobilens ordlista! Tala om obildad telefon, jag menar, det handlar ju inte precis om Zemlinskys ”Der Traumgörge” eller Glass ”Satyagraha”, utan om ett verk vars namn borde vara inetsat i det allmänna medvetandet.

Än en gång visar Nordkorea vägen! Enligt nya riktlinjer utfärdade av Den Käre Ledaren måste kvinnor bära kjol och män får fem (5) frisyrer att välja mellan. Nu berättar vår västimperialistiska press inte uttryckligen vilka fem dessa är, men Hatbloggen ber till gud att mohikan är en av dem. Nordkorea är ju ett fascinerande land på så många plan. Den som vill förena nytta med nöje och lära sig lite om tunnelbanan i Pyongyang hittar läsning här.

Okej, operatitlar kanske är överkurs, men min mobil kan inte ens stava till ”varsågod”, utan föreslår utan att blinka ”tarragof”.

Alldeles riktigt, Hatbloggarna har varit lediga idag. Vi återkommer snart med mer tunnelbanerelaterat gnäll.

tisdag 3 juli 2007

Porrposten...

Sen de lade ner posten, eller snarare gjorde vilken liten sketen korvkiosk som helst till posten, så har det bara gått rakt åt helvete.
Jag är hänvisad till Vårbergs Tobak, och jag är där ofta, man kan säga att jag praktiskt taget bor där, speciellt sen console.se bestämde sig för att skicka mig tre paket istället för ett!

Vårbergs Tobak har en massa roliga grejer, mest spel på allehanda saker (man kan tydligen spela på hundar nu för tiden men det är fortfarande förbjudet med tuppar!), tidningar, cigaretter, säkringar och porr! Av någon osmaklig anledning är just porren placerad precis vid paketutlämningsdisken, och där är jag ju rätt ofta.
Idag tog jag mig en närmre titt, tydligen får man två DVD för 100kr. Titlarna är "Sovjets sju underverk" (finns tydligen i volym 1 till 22 så det måste ju vara fler än bara sju underverk..)"Wet and Wild" "White pussy" mfl.

Jag passade på att fråga killen i kassan om han kunde rekomendera någon av "Sovjets sju underverk". Det kunde han inte, men jag är säker på att han sett vartenda en av de där 22 delarna. Det var bättre förr, när posten fortfarande hade en jämställdhetspolicy, sålde frimärken, inte porr och stängde klockan 19.

Alice Timander har dött! Jag trodde den pantertanten skulle överleva oss alla.

Och vad är det för miffo som skrivit "Innehåller inget tillsatt socker" på Bearnaisesåsen som jag köpte idag??? Köper man Bearnaisesås så är sockret ens minsta bekymmer och vikten det sista man tänker på.

måndag 2 juli 2007

Med en enkel tulipan...

Hatbloggen ber att få gratulera rikets samtliga a-lagare på namnsdagen! Hoppas ni festat till det ordentligt på parkbänkarna idag.

Klockorna i Mörby går fortfarande ungefär 40 sekunder efter. Veolia borde verkligen rekrytera några dussin ingenjörer som vet hur man ställer om en klocka.

Ett stort kollektivtrafikföretag i Stockholm planerar att dela ut bonus till förarna på en stor tunnelbanelinje (gröna!) om de lyckas förbättra punktligheten så att 93 % av tågen går i tid. Så här säger en av cheferna till SvD: ”Det handlar mycket om att jobba med mikrofonen…att uppmana de som står i vägen att ge plats, exempelvis”. Hatbloggen är rätt övertygad om att det här fantastiska förslaget, om inte annat, kommer ge trafikanterna ännu ett skäl att skälla på tunneltågförarna – hädanefter kommer alla som blir klämda att bli det för att förarna är giriga. Finurligt, va?

Khe-lart slut.

Stating the obvious.

När det blir varmt och soligt är det inte bara fina blommor som kikar fram, utan även en hel del gräsliga t-shirts. Häromdagen såg jag en jätte ful och gräsligt tjock man med en t-shirt där det stor: OTRÄNAD. Ja vi är inte blinda, ditt fula pucko!

Idag stod en stackars Veolia anställd och grävde i papperskorgarna på plattformen i Mariatorget. Jag visste att spärrvakterna tjänade dåligt men jag hade inte den blekaste aning om att det var så dåligt. Han borde börja köra tåg istället, stackarn!

För två veckor sen beställde jag ett Playstation 2 från console.se Först kom ett paket, och de hade glömt att skicka med själva spelkonsolen. Så jag fick vänta ett par dagar till och när mitt spel äntligen kom och jag skulle sätta igång mitt spelberoende så saknas det en kabel... Somliga borde skjutas direkt.

Obesvarad kärlek i talldungen.

Om man följer söndagsturlistan slaviskt borde tågen på linje 14 först kopplas i Fruängen och därefter en gång till i Mörby. Nu är det ju inte så, men man börjar ju fundera på om det ändå inte ligger något i vad en av personalledarna sade om senförsommarturlistan tidigare i veckan. Plötsligt framstår trafikplaneringsmötena som veritabla fyllefester.

Det är verkligen mördande tråkigt om ett tryckfel i tidtabellen (eller nåja, tio tryckfel, noga räknat) är det mest upphetsande som hänt på hela dan.

På väg till jobbet fick jag syn på en snigel som var i färd med att klättra upp på en tallkotte vid vägkanten - förmodligen trodde han att det var en annan snigel han förfört. Den attackerande snigeln måste ha varit fullkomligt socialt inkompetent (jag menar, hur intressant kan konversationen som ledde fram till själva bestigningen ha varit?).

Släpar sen igår runt på Margaret Atwoods ”Den blinde mördaren”. Den är läsvärd, men påminner till formatet om en gammaldags familjebibel. Med den och fylld vattenflaska samtidigt i väskan uppstår svårartade problem med balansen. Bästa lösningen vore kanske att göra sig av med vattenflaskan, eftersom jag uppenbarligen dricker för mycket. För tredje kvällen i rad tvingades jag nämligen ner till de för varje gång allt snuskigare norsborgstoaletterna. Cigarettfimparna på golvet var ett för dagen nytt och spännande inslag i inredningen. Innovativt.

söndag 1 juli 2007

Lycka!?

Ola bögen har uttryckt sin oro över att jag håller på att bli lycklig och därför inte kommer att kunna fullfölja hatbloggens gnällgaranti.
Jag vill härmed dementera detta, jag har inte varit lycklig på över 4 år och lär inte bli det i det närmaste heller. Men om (gud förbjude!) jag skulle bli lycklig, så slutar ju inte folk att bete sig som idioter för det!