söndag 4 november 2007

Brottsplats: tunnelbanan!

Axelsberg måste vara stans dummaste station – det sämsta av två världar i oskön förening. Inte nog med att man måste gå ut en god bit på plattformen för att se hela tåget och kunna stänga dörrarna när man kör söderut (underbart vid nederbörd!), dessutom går en gångväg högst uppe på den bergs- och betongvägg som utgör södra änden av stationen. Detta gör att förarna är villebråd för snöbollskastning under vintrarna och för kastning av allt annat (inklusive vattenkastning – det har hänt!) resten av året. På fredagen kastade man ägg på U från gångvägen, och på lördagen låg, trots snö och regn, bevisen kvar på plattformen i form av (nästan) drivor av äggskal genom vilka man (i princip) måste vada för att kunna gå ut och stänga dörrarna. Fan, ge oss ett tak innan isbollssäsongen börjar!

När Hatbloggen på lördagen tog emot sitt första tåg trodde sig avgående förare minnas att det var kod gul som gällde, och därför kröp vi omkring längs banan i snigelhastighet. Först på rasten, efter precis halva arbetsdagen, visade det sig när vi talade med kollegorna i mässen att det varit kod grön åtskilliga timmar. Väldigt försmädligt! Nåja, saker och ting normaliserades en bit in på andra och sista körpasset, för till synes utan orsak meddelade trafikledningen klockan 19:34 att kod gul trätt i kraft klockan 19:30 (ve och fasa! alla körde omkring och bröt mot reglerna i fyra minuter! varför kom beskedet så sent?). Hatbloggen hade ju i onödan sniglat sig fram hela eftermiddagen, så det hade ju inte varit mer än rätt att i gengäld gasa på ordentligt under kvällen, men vi anade att det var en logik som skulle bli svår att sälja och kröp ner i hastighet igen.

Tunnelbanemordförsök vid Gullmarsplan i lördags. Tunnelbanemord vid Högdalen igår. Vid Mälarhöjdens station misshandlades en 14-årig tjej av ett kidsgäng ikväll och vid Liljeholmen stod en kvinna på plattform 5 och grät sedan hon rånats på en väska full med guld (tala om att utmana ödet). Snart törs man fan inte gå till jobbet. Inte med en väska full med guld iallafall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kärringen med guldet måste ju ha rymt från psyket.

Anonym sa...

Konversation med trevlig trafikant i Mörby vid 13-tiden idag.
biblotikarieliknande medelålders kvinna: Bra, dig kan jag fråga något.
tutf: mmm..
kvinna: var ska jag gå av för att komma till Odengatan?
tutf: Vid Odenplan.
kvinna: Men dit går ju inte det här tåget.
tutf: Då får du väl byta.
kvinna: Var inte så himla otrevlig!

Anonym sa...

Så där är dom ju jämt.

Favoriten är väl:

"Var i tåget ska jag sitta om jag ska av vid Hötorget"

"Eh, i tåget?"

"Men om jag ska vara närmast den uppgången till [random butik som man aldrig hört talas om]."

"Jag vet inte, men det blir ju lika långt att gå här som du får gå där."

(Något mutter om att man är en idiot som inte är en vandrande Eniro-katalog.)

Anonym sa...

Snö???????????????
Fy fan!
Jag ska oxå bli en vandrande idiot (eller hette det trafikant) om bara ett par veckor =) Så se upp alla kära fd kollegor, nu ska det jävlas (eller jag menar åkas såklart)

Anonym sa...

en gång för väldigt länge sen när ja stanna vid centralen söder ut va det bestämt. stog en kärring vid plattformskanten med några res väskor dom stog så nära att dom peta ut lite granna. när jag öppnat dörrar och öppnade hytt dörren fick jag en utskällning av henne . hon gall skrek måste du stanna tåget så nära kanten ser du inte att mina väskor står där. ja hitta inget svar den gången bara stammande men men men sen va hon inne i vagnen .... ja va ska man säga ...

Anonym sa...

För många år sen stod en kvinna i kjol med 2 kassar , T-Centralen norrut. Hon skulle inte med men när dörrarna är på väg att stängas (Gamla vagnar) då slännger hon sig på. Hon rasar ner på alla fyra och dörrarna håller fast henne i den positionen. Hon står på alla fyra med kjolen och lätt särade ben på utsidan av vagnen. Sitter fast i dörrarna.
Man ska ALLTID ha en kamera med sig.