onsdag 7 november 2007

Cirkus.

Hela tisdagen var insvept i någonslags lågmäld galenskap.
Ingenting fungerade som det skulle. Tåg var sena utan någon till synes allvarlig anledning, tåg gick sönder på märkliga sätt, tåg kördes in i depån och tåg kördes ut ur depån för att sen köras in igen.

Hatbloggen började dagen med att ta ut tre C20 vagnar från hallen, men vi hann bara vara i trafik i 2 stationer, för infart Zinkensdam, när tåget är uppe i 80km/h och vi påbörjar inbromsningen för att hålla 50km/h infart station, så tar inte bromsarna!
Det är alltid lika härligt att försöka få stopp på ett tåg och inse att det inte kommer att gå, det är lite som om man ser hela sitt liv passera i revy och man undrar hur man ska lyckas övertala trafikledningen att tåget inte ville bromsa, på en innomhus sträcka dessutom.
Som tur var fick vi stopp på tåget efter att ha släppt allt och trafikledningen bad oss, förnuftigt nog, att utrymma tåget och köra tillbaka till depån.
När Hatbloggen undrade om det fanns något nytt tåg att ta ut ur depån så svarade trafikledningen: "Nej vi skiter i det, det finns ändå inga nya vagnar."

Vid Tekniska Högskolan fick C påhälsning i tunneln, och de små liven tog sin flykt på norrspår, mot trafiken och de sprang till Stadion. Detta skapade ett stopp mellan Liljeholmen och Stadion.
Samtidigt anropade ett tåg i Sätra som även det hade folk framför sig på spåret.

Tågen turades om vart annat, extra tåg fick göra konstiga turer, typ trafik Norsborg - Aspudden, utrymma tåget, för att sen köra i trafik Liljeholmen - Fruängen.
En station innan Hatbloggen skulle tömma tåget vid Liljeholmen och köra in i hallen för gott, så dök det såklart upp koppelåkare vid Hornstull. Föresenade in i hallen blev vi dessutom ombedda att köra in bakvägen till spår 4.
L summerade dagen med ett stort flin och utbrast -"Vilken cirkus!"

3 kommentarer:

Dallerberg sa...

På tvärbanan var det en som visade baksidan av sitt kort för konduktören. Och sen var det en som fick en felkod. Vilken cirkus!!

Arthur Brown sa...

Jag tycker att en del av förarnas berättelser om hur det är på banan varje dag, ska tas med i undervisningen av nya tunneltågförare! Men å andra sidan, då kanske det inte skulle slutföra sin utbildning!

880 90 sa...

Jag tycker helt ärligt och det vet hatbloggen, att dessa underbara kåserier borde ges ut i bokform.

En present till alla nya inom firman eller en trevlig julklapp till all personal.

Vill ha