lördag 17 november 2007

SL goes Hatblogg.

På lördagen tjänstgjorde A vid den ständigt underbemannade lokalvården – tills också han beordrades därifrån för att köra tåg istället. Hursomhelst berättade han att han städat inne hos trafikledningen och därvid träffat på dammråttor som var så stora att han trodde de skulle käka upp honom, och så hade det blivit eftersom ingen hade städat där ”på ett par dagar”. Alltså, vad pågår där inne? Kuddkrig? Torktumling?

Har man inga besvär så får man hitta på några. Vid Vårberg hjälptes på eftermiddagen ett föräldrapar åt att lyfta ombord sin barnvagn på Hatbloggens tåg, en i varje ände av barnvagnen, ungefär som man bär sig åt för att ta sig ombord med vagn på bussar. Det rör sig om nån centimeters höjdskillnad mellan tåg och plattform, så man frågar sig vad det var för monsterbarn de fraktade runt.

Från Stadion anropade A (just det, lokalvårds-A slår till igen…) och frågade om nån typ av evenemang pågick ovan mark, eftersom det var så väldigt mycket folk på plattformen. Det visade sig att det var Stadium Winter Jam som avhölls, så trafikledningen bestämde sig hastigt och lustigt för att ställa in frånkopplingen på linje 14. Spektaklet tycks ha gått SL förbi, eftersom det inte var några evenemangståg utkommenderade, eller så trodde man att folk var fullkomligt ointresserade av jippot, men allvarligt – det var ju fritt inträde, så det var ju naivt tänkt.

Vid varje station borde det finnas vakter som står beredda att föra trafikanter som håller upp dörrarna för att röka klart sina cigaretter till avvänjningskliniker. Det är ju tragiskt att det finns människor som är så nikotinberoende att de blir dumma i huvudet.

Lördagens skojigaste trafikhändelser – ett C20-sammanbrott vid Zinkensdamm, om vi är riktigt underrättade, och nån typ av ungdomsupplopp, om vi förstod saken rätt, – tycks ha inträffat antingen innan Hatbloggen började jobba eller när vi hade långrast. Vi måste verkligen sluta sova och dricka kaffe, man missar så mycket.

På sin hemsida listar SL de tio dummaste och jobbigaste trafikantbeteendena – underhållande läsning som man bara kan nicka instämmande till. Välkommen till gnällbranschen, SL, visst är det skönt att klaga?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara fråga: vad är det för lite n reklamruta som dyker upp i övre hörnet på er bloggtext? Den går inte att stänga ner heller så man kan liksom inte läsa första stycket....Hur gör man?? Anyone? :(

Dallerberg sa...

ginnie, skaffa firefox och adblock så kan du ta bort alla reklamrutor på hela nätet om du vill! :D

Anonym sa...

Fröken dallerberg: tackar så mycket för tipset ;-)