lördag 3 november 2007

If you want to get away with murder....

Det är märkligt hur många olika stadier tunnelbanan hinner genomgå inom loppet av fem dagar. I måndags var det kod röd och totalt kaos, trafikledningen bad oss att lägga tidtabellen i handväskan och det kändes onekligen som om det var slutet för tunnelbanan.
Idag var en stillsam dag, självfallet med de vanliga inslagen av tågkänning och koppelåkare, men trafikledningen ropad på tåg, som var knappt en minut för tidiga, och bad dem att slå av på takten och hålla tidtabellen.(!!!!)

I Danderyds Sjukhus håller SL på med att rusta upp spårväggarna. De ska sätta upp nytt klotter frånstötande kakel. Precis som vanligt finns det information om detta arbete på stationen, allt ska vara klart våren 2008 och SL ber om ursäkt för de oangelägenheter detta kan innebära. Vilka oangelägenheter frågar sig Hatbloggen? SL kan väl lika gärna passa på att be om ursäkt för sin existens när de ändå håller på.

Alla galningar verkar hålla till på gröna linjen. Vi på röda har varit förskonade från framförhopp och dödsfall i ett par månader nu iallafall, men på Gröna linjen har de börjat med något nytt: Tunnelbanemord!
Väldigt hemskt men varför har ingen tänkt på detta förut? Det är ju fruktansvärt lätt att putta någon så att personen ramlar ned framför tåget. Under eftermiddagsrusningen när folk står som packade sardiner, räcker det med att någon försöker tränga sig förbi för att nån ska tappa balansen och falla. Så om man vill komma undan med mord....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Min kommentar tidigare om mamman som jag först trodde skulle slänga barnet framför tåget vid TFP hade nog passat här...

Anonym sa...

Detta kan låta rått och brutalt men nu kanske "kunderna" lär sig att inte stå och balansera på plattformskanten.

tiarafeministen sa...

Tycker att det är obehagligt. Sen måste jag gnälla om att det är ovanligt lite gnäll gnallgaranti till trots. Ni verkar snarare vara upplyfta av allt elände.. =)

Lite bittrare om jag får be..