tisdag 13 november 2007

Hemligt nummer.

På tisdagen rapporterades Jesus (eller åtminstone en trafikant som var lik densamme) åka omkring längs linje 13 och stiga av vid Vårby gård. Enligt uppgift inkom trafikantklagomål mot mannen, men det framgick inte om han verkligen gjort nåt eller om han bara provocerade genom att uppväcka döda, förvandla vatten till vin och se typ from ut.

Flera förare anropade trafikledningen i snövädret och meddelade att det var ruskigt halt på yttersträckorna, men TLC vägrade styvnackat utfärda kod gul – det var kod grön och skulle så förbli! Om vi förstod saken rätt har det inkommit synpunkter på att man tidigare varit så generös med kod gul och kod röd, och med en ny, mer avslappnad attityd försöker man uppenbarligen överlåta till förarna att använda de kunskaper och det förnuft vi kan förväntas besitta. Heja, TLC, säger Hatbloggen.

Som ett brev på posten kom såklart snöbollskastningen mot förare och frontrutor igång igen. Det är inte utan att man önskar att de små busfröna skulle våga sig ut på den glashala vita linjen i sina slätsulade sommarskor.

Från den 10 december kommer SL:s kundtjänst att ha öppet dygnet runt, vilket låter som en god idé. Kruxet är bara att man inte kommer kunna nå den på dess vanliga nummer, 600 10 00 – ett nummer som är väl inarbetat, som många lagt in i sina mobiler och som en del av oss rentav kan utantill. Istället ska man ringa
555 925 15, ett av de mest oregelbundna nummer det går att tänka sig. Kanske är 555 riktnumret till Mumbai eller Riga, där man kan tänka sig att callcentret kommer att ligga, men troligare är väl att de hoppas att ingen ska komma ihåg numret så att de slipper bli störda hela nätterna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

jesus lever många man trott va döda man ser . jim morrison åkte me mig härom dagen . har även sett zappa på stan. och gustav wasa han brukar sitta på mariatorget på en bänk . visst är det kul att jobba i det här åkeriet eller gör vi kanske inte det. tänk om vi alla är döda . allt är en dröm bara som jag eller du eller vi alla upplever. tänk om det är så vad är då mardrömmarna ....

880 90 sa...

En av nattgubbarna anropade och sa att "det satt en fylla och sket på plattformen Västertorp södra"

Det är andra gången på mindre en en vecka som "kunderna" sitter och skiter på plattformen.

Verka vara en stark ny trend på G.

Anonym sa...

För er "ovinvigda" kan jag avslöja att det enligt tillförlitliga källor förekommer rykten om att de s k "koderna" är avskaffade...även om det inte blivit officiellt ännu.

880 90 sa...

Det var synd, min favokod var Gul...

Dont know why

ninni sa...

Är inte 555 det fejkade riktnummer som används i amerikanska filmer och tv-serier? Hmmm...

Anonym sa...

För er oinvigda kan JAG avslöja att SL:s styrelse hade som målsättning att 93% av tågen ska vara i tid nästa år (91% var visst i tid förra året).
SL:s styrelse hade visst ingen aning om detta med färgkoderna. De hade heller ingen aning om att färgkoder orsakar förseningar som omintetgör deras planer på de nittiotre possenten. Men någon upplyste dem.
Kan det vara en tänkbar lösning på...
MYSTERIET MED DE FÖRSVUNNA FÄRGKODERNA!
/Agent XX