måndag 5 november 2007

Fåglarna.

Söndagen var så förbannat söndag: Inga mord, inga rån, inga bränder och ingen äggkastning. Fantastiskt tråkigt. Nåja, inget gott som inte har nåt ont med sig – detta gav ju rikligt med tid till att iaktta och reflektera över trafikanternas konstiga beteende. Vad är det, till exempel, för människor som står och köar vid T-Centralen med kassar och väskor och ungar för att få tränga sig på ett tåg på röda linjen för att åka till Gamla Stan och byta till gröna linjen där? Det är ju en gåta. Och vart ska de som åker med tågen norrut till Östermalmstorg och springer benen av sig för att hinna med södergående tåg? Människor är så väldigt, väldigt konstiga.

I kommentarerna till det här inlägget delar ett par av våra läsare med sig av sina förbryllande samtal med trafikanter, och det gläder oss att vi kan berätta om ett eget från söndagen. Vid Centralen kom en man från provinserna (han lät ungefär som en göteborgare) fram och frågade om Råcksta och Ropsten var samma sak. ”Förlåt?” frågade vi. ”Är Råcksta och Ropsten samma sak?” upprepade han och nickade menande mot plattformsskylten där det stod ”Ropsten”. Vi höjde inte bara ett utan två ögonbryn – ”Om Råcksta och Ropsten är samma sak?” ”Ja”, förtydligade han, ”jag ska med finlandsbåten.” Vi vet inte om vi ledde honom fel, men vi övertalade honom iallafall att stiga ombord och åka med till Gärdet.

När vi satt i mässen kom F ner från trafikledningen och berättade att en karl som åkt omkring i tunnelbanan med fem fåglar tappat bort en av sina papegojor vid Slussen. Tydligen hade fågeln hittat fram till nån spärr där den lydigt inväntade polisen.

På tal om fåglar höll måsarna (eller trutarna eller vafan de nu är) flyguppvisning på Strömbron hela dan. Varje gång Hatbloggen körde över bron satt en lång rad fåglar på ena räcket tills tåget närmade sig, då de i tur och ordning som de satt lämnade bron i nån sorts vågliknande formation och flög ut över vattnet. Vi inbillar oss att de betedde sig likadant när andra tåg passerade, vilket väcker frågan om fåglars intelligens. Efter halva dan borde de väl antingen börja inse att inget tåg kommer att överfalla dem och att de lugnt kan sitta kvar, eller så borde de försöka hitta nåt lugnare ställe att sitta och halvslumra på. Det är sånt här uppträdande som ger fåglar dåligt rykte.

Vi har på ett nyktert och objektivt sätt valt ut röda linjens fem äckligaste stationer för att få lite hjälp att utse den allra äckligaste i en fullkomligt vetenskaplig undersökning, så var snälla och rösta. Har ni andra förslag får ni gärna lämna dem på kommentarsplats.

11 kommentarer:

Dallerberg sa...

På vilket sätt är bergshamra äcklig? Den är ju exakt likadan som alla andra på den grenen? Slussen är ju helt klart äckligast av de ni tagit med.. går inte ens att jämföra. Slussen måste nog vara den äckligaste stationen i hela tunnelbanan. tce är sjukt äcklig också. För att inte tala om SKÄRHOLMEN! Fyfan. Och sen alla stationer på linje 13, ALLA. Utom kanske gärdet och karlaplan men det beror på vad ni menar med "äcklig" :D

Anonym sa...

jag tycker alla hållplatser på hela tvärbanan är i särklass äckligast riktigt jävligt obehagliga faktiskt fan man kan inte ens göra sig illa om man rammlar ner på spåret jävligt svårt alla fall och om det mot förmodan skulle dyka upp en spårvagn så hinner dom stanna för dom aär bara så jävligt söliga ...

Dallerberg sa...

Jag tycker tycker det är skitäckligt med folk som inte använder punkter i sina meningar.

Anonym sa...

Zinken och Mälarhöjden är vackrast för det är samma utsökta golv som min terrass

:O

Host host

Dallerberg sa...

Skarpnäck är fan snyggast på riktigt! Synd att det bara är skithål som bor där. De förtjänar inte en så fin och vinröd station.

Dallerberg sa...

En liten present till Olle: http://www.youtube.com/watch?v=fbGkxcY7YFU

Dallerberg sa...

anonym, förlåt jag visste inte att du skulle ta så illa upp över att jag länkade till din video.. jag trodde du var man nog att stå för vad du gör!!!!!!!!!!!!!

Dallerberg sa...

och jag är faktiskt ingen fluga jag är en människa! Fyfan vad taskigt att kalla mig FLUGA. FYFAN! :(

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hatbloggen. sa...

Anonym: Det är väldigt lätt för er som signerar med Anynom att göra påhopp på andra som faktiskt står för vilka de är. Slangily må kommentera friskt, men hon har inte gjort sig förtjänt av en massa ogrundande påhopp. Vill ni kommentera seriöst så varsågoda.

880 90 sa...

Varför vara anonym?

Man blir inte av med jobbet...
Ser mig nervöst omkring