torsdag 15 november 2007

Nyckelgyckel.

Kidsen blir verkligen bara mer kreativa för varje dag som går. På torsdagen gick man vid minst två tillfällen, liksom man gjorde tidigare i veckan, in med tågnyckel i mellanhytterna på olika turer och levde rövare med besvärliga stopp som följd. Att nycklar är på drift är väl iochförsig ingen nyhet, men det var länge sen de användes till att ställa till problem. Så, vad göra åt saken? Att byta ut låsen på samtliga vagnar skulle kosta multum, så vi föreslår att man helt enkelt kletar igen dem med tuggummi och avbrutna tändstickor och låter förarna öppna hyttdörrarna med nödöppningsmekanismen under vagnarna istället. Både enkelt och billigt!

Dessa nya metoder att vandalisera och förstöra trafiken gör att man nånstans uppskattar de ungar som jävlas på de gamla hederliga sätten. Man blir nästan lite tårögd när man hör hur de drar i nödbromsen och nödöppnar dörrarna, som på M:s tåg vid Alby, eller klottrar ner ett tåg i Norsborg, som lite senare ikväll. Det känns liksom oskyldigare på nåt sätt. Nästan rart.

När Hatbloggen passerade Stadion tre minuter försenad under eftermiddagsrusningen kom en man springande just som vi stängde dörrarna. ”Vänta, vänta, vänta, vänta, vänta, det är jätteviktigt att jag hinner med det här tåget!” skrek han. ”Då skulle du varit här för fyra minuter sen, gubbe”, svarade vi. Inte. Såklart. Men vi tänkte det medan vi såg likgiltigt på honom och stängde hyttdörren och åkte iväg. Vad han tänkte vill vi inte veta.

På förstasidan av senaste numret av Hatbloggens lokaltidning, Mitt i Lidingö, lyder huvudrubriken ”Bottenbetyg för vården av äldre”. Herregud, hur kunde det bli såhär? Sänk genast skatten ytterligare, så ordnar det sig nog.

13 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker det räcker nu med allt skit där ute mot nobban . ställ trafiken i en vecka pg av ordningsproblem . låt 13 vända zinken . sen testar vi igen. om ingen förändring okey vi kör till vårberg . max dit inte längre om inte det hjälper börjar vi vända i sätra . och sen ja ni fattar va ja menar....

Dallerberg sa...

Åh ja som de gjorde med bussarna i Tensta! Är det någon som vet om ungarna skärpte sig tillslut eller om det bara var SL som gav upp?

Anonym sa...

Och här kommer en kommentar till "Bottenbetyg för vården av äldre":

Ja, höj skatten ännu mer! De sista 70 åren med vänsterstyre (i princip) i landet har verkligen gjort susen! Man taxerar ut mest skatt i hela världen (drygt 51% av BNP), men pengarna räcker ändå inte. Fundera på det i stället, för att gnälla över att kommunalskatten möjligen sänkts med några tioöringar. Och fundera i stället på var pengarna de får in tar vägen....

Annars har vi ju genom historien några exempel på lyckade samhällen, såsom DDR, Nordkorea och Kuba. Där måste man vara och ha varit lyckliga....

Och så en känga till de svenska facken: (LO främst) Man kallar sig världens starkaste fack bland annat med hög organisationsgrad, jävligt egendomligt då att de svenska arbetarna har de sämsta lönerna i Norden. Andra länder har sprungit förbi oss med hästlängder för länge sedan. Men sossarna vill ju helst ha folk på bidrag, så att man inte röstar bort "tryggheten" i nästa val. Varför sossarna förlorade valet förra året, berodde nog mest på att man fått nog av president Persson. Lite OT, men jag kunde inte låta bli....

Och man kan också stänga av alla kärnkraftverk, man kan nog utvinna energi ur den svenska avundsjukan. Den energikällan är som solenergi, den tar aldrig slut.

Anonym sa...

Dom anonyma är jämt så tjuriga:)
Visst att det här är en hatblogg, men mot Veolia, SL och idiotiska trafikanter.
Att skattepengarna inte räcker till kan ju ha något att göra med att "anonym" och hans/hennes likasinnade anser att skattesmitning är civil olydnad.
Hur många moderater finns det kvar för stackars Freddy att välja mellan? Inga som hade tänkt sig att bli politiker och därför besvärat sig med att följa Sveriges lagar iallafall.

Anonym sa...

Jo, du har rätt, anonym, de östtyska, nordkoreanska och kubanska folkens olycka måste ha berott på skattetrycket.

Tacka vet jag högerdiktaturer som Francos Spanien eller Pinochets Chile. Där var det klackarna i taket hela tiden, när man slapp såssetjatet.

En i princip outtömlig energikälla vore ju annars den svenska högerns förakt för gemensamma lösningar, solidaritet och omtanke om svaga grupper. Men vem vill ha sura uppstötningar rinnande genom elledningarna?

Anonym sa...

Annars var väl de två sista raderna i "Nyckelgyckel" en OT-kommentar, som inte har med SL, Veolia, etc. att göra?!

Anonym sa...

Re: Ola.

"En i princip outtömlig energikälla vore ju annars den svenska högerns förakt för gemensamma lösningar, solidaritet och omtanke om svaga grupper." -- Och efter 70 år av vänsterstyre finns dessa grupper kvar i samhället. Och varje första maj springer en massa pajasar omkring och demonstrerar mot det samhälle de själva byggt upp....

880 90 sa...

Skippa politiken.

Gösta Bohman kom tillbaka, allt är förlåtet...

880 90 sa...

Ordningsproblemen vid tjusiga Karlaplan och i Ropsten med alla från Liiidinöö ska vi inte tala om.

Börja med att vända vid ö-malmstorg, sen testar vi igen, hjälper inte det, vänder vi vid Centralen.

Shasmosa sa...

Hade de inte brutit sej in i hytten? Det var ju åverkan på innerdörren...

880 90 sa...

Nej dom hade nycklar, i alla fall dom i Aspudden.

880 90 sa...

SL uppmanar till skärpning

"kvarlämnade gratistidningar kan medföra brandrisk"

SL har tröttnat på att resenärerna lämnar gratistidningar på tunnelbanan och har därför börjat uppmana folk att plocka med sig tidningen när de lämnar t-banan. "För många tidningar utgör en brandrisk och dessutom är det inte särskilt trevligt", säger SL:s pressekreterare till SvD.se.

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_601065.svd

Dallerberg sa...

Jag gillar varken såssar eller borgare. Det bästa vore om jag var president, jag skulle börja med att skjuta av alla som klagade. Åh. Utopi.