lördag 17 november 2007

Glosjukan.

Återigen har SL bevisat sin totala brist på att veta vad som sker i tunnelbanan. Under fredagen sattes det upp ett nytt insruktionsmeddelande till förarna om att vi fram till klockan 11 på dagarna ska göra utrop på de större stationerna(T-centralen, Slussen, Östermalmstorg) och uppmana trafikanterna att ta med sig sina tidningar! Tydligen räcker det inte att ibland låta det super uppdaterade meddelandet:
"Var vänlig och ta med din metrotidning vid avstigning, tack!" rulla, utan nu ska vi stå där som några mähän och instruera trafikanterna att ta med sig tidningen. Detta är alltså till samma trafikanter som inte lyssnar på oss när vi ber dem att släppa dörrarna, att vänta på nästa tåg som ligger precis bakom eller att sluta röka på inomhusstationerna. Med tanke på hur mycket trafikanterna lyssnar på oss, de hör ju förfan inte ens när vi säger -"se upp för dörrarna, dörrarna stängs!" så lär ju det här nya SL påfundet göra underverk!
SL hävdar dessutom att det är en brandrisk med många tidningar i tunnelbanan. Detta tog dem ungeför 10 år att fatta, halleluja!

Vi vet inte om det kan vara så att Hatbloggen är exeptionellt snygg(eller ful?) men trafikanterna glor. Det verkar inte bättre än att de har någon slags tunneltågförarfascination!
En man vid T-centralen stoppade upp rulltrappan för att han var upptagen med att stå och glo fascinerat med öppen mun på Hatbloggen. I Vårby Gård var det två trafikanter som höll på att missa utgången för att de var så upptagna med att glo. Folk verkar ha fått i sig en rejäl portion blängsylta med glosås och tittpotatis.

Fredagen var tråkig tråkig tråkig, förutom stackars M som hade alla tänkbara fel på sina dörrar, på alla tåg han körde. Men någon måste ju se till att tågen tas ur trafik.

Fredagen avslutades på tur 9, på väg hem, då total bråk utbröt vid Skärholmen. När man kör så är man sällan mitt inne i bråket, man trycker vid hytten och kollar om man kan stänga dörrarna. Men att sitta som trafikant i vagnen, när folk börjar veva, det var en ny och obehaglig upplevelse.

10 kommentarer:

Dallerberg sa...

Men herregud, varför satt du i VAGNEN!? Tokiga fruntimmer :D

Och brukar folk verkligen ropa i högtalarna att man inte får röka på stationen? hahaha :D

Anonym sa...

Äsch jag brukar inte göra någonting! Men däremot följer jag tri och åker inte civil i mellanhytt!

Anonym sa...

Jag vet! Uppmana trafikanterna att inte glo så in i bängen.
Kan låta så här typ:
-Nästa Slussen! Omstigning mot Hässelby........blablaba!
Tänk på att inte glo på föraren när du stiger av!
Borde funka.

Anonym sa...

ja glor gör dom som fan, alla tänkbara sorter av människor, när snygga tjejer i 50 60 års åldern blänger det kan man ta. men när dom här unga pissruskorna börjar blänga då går det för långt tycker jag. men det är ju inte alltid oss dom glor på. dom är ju fåfängda dom små liven . så vad dom egentligen gör är att spegla sig i alla täntbara glas rutor. och fasadglas så är det .....

Anonym sa...

ibland är det som om tlc är gud för en del. typ är det så du ser ut. jag har bara hört din röst inte sett dig va skoj det va att se hur du ser ut. så kan det låta ibland. det är nog samma med trafikanterna dom hör en röst i högtatalar systemet. vi är deras gud liksom . sen när dom går förbi tänker dom jasså är det så han ser ut. titta där är gud vi har sett gud i tunnelbanan....

Dallerberg sa...

tarzan: hahahah jaaa det måste vara så :D

Och obehagligt nog är det verkligen föraren de glor på också, jag har testat! Om man flyttar på sig så följer de en med blicken de sjuka jävlarna!!

Anonym sa...

appropå inte lyssna. när man stått vid en änd station och väntat på av gångstid . spelar ingen roll hur länge. men så fort man ropar att det är tid för avgång så är det nästan jämt några som ska byta vagn . alltid just då . va fan kan det bero på. betyder tid för avgång... byt vagn nu på något annat språk kan det vara så.......

880 90 sa...

Jo Tarzan har rätt (som vanligt...)

Man tror att dom glor in i hytten men dom kollar bara in sig själva i dörren....

Nåt som är nördigt är alla föräldrar som knäar bredvid barnvagnen för att tillsammans med ungen se på när tåget rullar in.
Förväntar dom sig att man ska vinka?

uff..

Shasmosa sa...

JAg kan vinka OM det är barn upp till 12-års åldern som försöker påkalla ens uppmaärksamhet, det är när vuxna individer eller snorungar i tonåren vinkar jag får känningar av kräkreflexen..

Dallerberg sa...

Jo det är klart, många speglar sig bara, men jag snackar om dem som faktiskt står och glor på en när man är ute och stänger dörrarna. Det är dem jag irriterat mig mest på iallafall. Alla vet att det är oförskämt att stirra på folk men vi är visst inte "folk" så det går bra att stirra.. typ