tisdag 27 november 2007

Masmo.

Mitt på tisdagen gjorde en full man i täckjacka en bisarr turné längs röda linjen. Det började med att J anropade från Gamla stan om att det låg en karl på spåret framför hans tåg. Efter några ögonblick meddelades att den uppenbart överförfriskade herren fått hjälp upp på plattformen och nu stod och talade med vakter varpå J kunde rulla fram till plattformsänden, utväxla trafikanter och köra vidare söderut. Men bara ett par minuter senare anropade J igen, den här gången från Zinkensdamm. Det visade sig att täckjacksfylleristen åkt med tåget och raglat av vid Zinken, och nu stod det inte på förrän han än en gång låg på spåret och sprattlade. Tågtrafiken stoppades och fyllan räddades åter upp på plattformen där han nu bevakades av trafikbefäl tills polis kunde komma och föra bort honom – vilket var bra, annars hade han med all säkerhet betat sig vidare söderut längs banan, station för station. Hatbloggen förutsätter att det är nån sorts rekord att hinna ligga på två olika spår inom typ fyra minuter.

Trafikledningen tillkännagav på eftermiddagen att man kallat in en särskild kemist för att ta bort alldeles extra avancerat klotter vid Masmo, och att denne väntas anlända på torsdag. Kanske vore det en god idé att samtidigt låta kemisten ta itu med allt det kiss som vid det här laget trängt så djupt in i plattform, pelare, spårområde och rentav själva berget att (förmodligen) hela bygden luktar urin. Om det inte redan är för sent för en sån räddningsaktion, vill säga.

På tal om Masmo noterar vi att bänkarna försvunnit från stationen, kvar är bara metallfästena mitt på plattformen. En möjlighet är ju att träet slutligen frätts bort efter flera års kissmarinad, men troligare är väl att det är ett försök att avhysa de stora, sysslolösa (och tydligen kissnödiga) horder av ungar som sitter, hänger, står och ligger på bänkarna dagarna i ända. Hatbloggen applåderar initiativet och föreslår att man i nästa steg tar bort hela stationen.

2 kommentarer:

tiarafeministen sa...

Hmm, jag undrar vad mer man skulle kunna använda denna superkemist till? Han kankse skulle kunna uppfinna ngn slags urinavstötande substans som man kan spraya på golvet runt toaletterna inom företaget...

Eller vänta, i brist på access utbildning så kommer de snart att slängas in en kurs för att lösa detta problem. =)

880 90 sa...

ha ha ha

:)