måndag 12 november 2007

Knäcketorsk!

På lördagsnatten hade Hatbloggen en tillsynes totalt avtuppad kille med sig i tåget. När det var dags att ta tåget ur trafik och äntligen få gå hem satt fanskapet såklart kvar. Eftersom man inte gärna vill vara nära dem eller ta i dem slutade det hela med att Hatloggen stod och sparkade på killen för att få han att vakna. Men till vilken nytta, killen rörde inte en fena! Då började vi misstänka att han kanske var död, och här stod vi i ett tåg fyllt av övervakningskameror och sparkade på liket! Som tur var insåg vi snabbt att vi som förare har en fantastisk möjlighet att begå brott i tunnelbanevagnarna då vi efter vår gärning kan ta bort hårddisken som finns i tågen! Som tur var levde killen och Hatbloggen behövde inte förstöra några bevis, inte den här gången iallafall...

En annan sak som irriterat oss mycket på sistonde är ordningsvakterna. Varje gång de kommit för att hjälpa till med att avlägsna fyllon, så har de alltid stått vid fel vagn. Har man anropat om ett fyllo i V2:an så står de garanterat vid V1:an och kommer sen fram och säger att TLC sa att det var i V1:an. Vi är benägna att tro på ordningsvakterna när de säger att det var den informationen de fick från Trygghetscentralen, men vi ställer oss frågande till varför Trafikledningen och Trygghetscentralen leker viskleken så att vissa väsentliga ord faller bort, och om det ändå kanske är så att ordningsvakterna inte riktigt har koll på systemet med benämningen av vagnarna!

Idag hade vi fel signalbild vid Östermalmstorg norrut och var påväg att ta på oss skulden genom att anropa TLC och säga att vi nog hade glömt bort att indikera. Men sen kom vi på att vi inte längre behöver indikera så alla felaktiga signaler är således ställverkets fel!

Vad tänkte SL när de beställde in C20 vagnarna som till 50% är gjorda av glas?
De verkar inte ha tagit med ung jävlar som kastar sten så att rutor och väggar krackilerar iallafall. Tur att det finns "dörrparet avstängt" lappar som man kan använda för att lappa ihop åbäken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja ibland undrar man nästan om städarna och väktarna kommer från samma firma typ . dom är i alla fall lika yra i mössan alli hopa. och dom städar ju på sätt och vis båda dessa grupper av människor ... så kanske.....

880 90 sa...

Vakterna ser nog gärna förbi bara...vet inte hur många gånger dom skulle plocka av nån, man får ett klart tecken sen när man byter körände så är "kunden" kvar som dom skulle plockat.

Varför jobba i onödan?

Kommer fortsätta att indikera "som vi alltid har gjort", tänker på våra vänner på ställverket...
he he