onsdag 3 oktober 2007

Att gå under med stil.

Nja, rökutvecklingen i Nybohovshissen var kanske inte precis uppvärmningen inför nåt stort, snarare den intressanta inledningen på en eftermiddag som fortsatte i samma intressanta stil. För med jämna mellanrum fortsatte brandlarmen att trilla in; inga jättebrasor, men små duttar av brand och rök här och där. Vid Midsommarkransen visade det sig också mycket riktigt att nån eldat skräp i tunneln (igen), medan det vid Axelsberg troligen var röklukt från löveldningen i nån villaträdgård (om det nu förstås inte var brända bullar från bageriet som brukar skicka ut en doft av nybakat bröd över de södra förorterna sent på kvällarna). Dagens stora tågtunnelrökutveckling tog Strängnäs hand om, fast de inte ens har nån tunnelbana. Vi tackar för avlastningen.

På utomhussträckan mellan Vårberg och Vårby gård pågår nån typ av spårarbete sen ett par veckor eller så. När man far fram där gungar det och smäller ordentligt under tåget som av ett eller ett par rejäla rälsbrott, och mer än en gång har Hatbloggen undrat om den kanske missat en skylt som upplyser om hastighetsbegränsning. Idag fick vi verkligen syn på en sån skylt – nu frågar vi oss om den just satts upp eller om vi faktiskt råkat blinka när vi dundrat förbi den tidigare…

På sistone har man målat om den vita linjen längst ut på plattformskanten vid en massa stationer så att man nästan blir bländad när man kommer in på stationerna, och i veckan har nya lampor satts upp som belyser konstverken i plattformsändarna vid Zinkensdamm. Tunnelbanan må vara ett skepp som är på väg att gå i kvav, men det ser iallafall flådigt ut medan det sjunker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Re: Hatbloggen: "Tunnelbanan må vara ett skepp som är på väg att gå i kvav, men det ser iallafall flådigt ut medan det sjunker."

Från citatet ovan är det första "anonym" kommer att tänka på är Titanic....

Inga kommentarer för övrigt...

Anonym sa...

Zinken har blivit så snygg, tänk vad lite belysning på konsten kan göra, tips för den egna våningen.