tisdag 2 oktober 2007

Puzzelbitarna faller på plats.

Hur kan det komma sig att tåg kommer ut ur vagnhallen med samma fel dag efter dag efter dag, som om ingen åtgärdade dem? Nu ser Nybodamysteriet ut att äntligen få sin lösning. När L skulle parkera i depån igår blev han anvisad plats på spår 4, men väl framme därvid visade det sig att spåret var markerat som avstängt med märke och allt och belamrat med skräp. När trafikledningen kontaktade vagnmästaren (alltså depåns själva överkucku) blev denne mäkta förvånad att spåret inte var öppnat, det skulle det nämligen vara enligt hans anteckningar. Om man inte vet vilka spår som är i drift kanske det faktiskt inte är så konstigt om man missar underhållet på ett eller annat (eller samtliga) tåg.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, man är ju ute i världen och ser sig om, och reser mestadels med flyg. Den dag man skulle se någon dekal på planet med texten "Served by Tågia" eller liknande, den dagen går eller simmar jag hem, då har man ju åtminstone en statistisk chans att överleva den dagen....

Dallerberg sa...

Bästa sättet att finna ett bättre jobb är att göra det jobb man har bättre.

Anonym sa...

Har TV:n på (lokalkanalen Kanal Stockholm) och hör SL:s pressansvarige Maria Adolfsson bli intervjuad om den kommande lövhalkan:

Jo, och i år har man som vanligt satsat oerhörda resurser på detta och dessutom mer än förra året..... (Har ni hört det förut..?!)
Och vad blir resultatet då kan man undra.... Alla C20, utom möjligen 11 stycken avställda för hjulplattor. Och på frågan om hon kunde ge garantier att det skulle funka med tanke på det oerhörda resurserna, sa hon ungefär: "Med järnhjul mot järnräl under denna del av året kan det här uppstå". "Anonym" kan ge SL tipset att använda stål i stället för järn på både räl och hjul, så minimeras åtminstone vissa problem. Så det så!! (Metallurgiskt centrum på KTH kan säkert förklara för den som vill veta mer...)

Dallerberg sa...

Det heter pusselbitar på svenska

Hatbloggen. sa...

Antar att det är en fråga om vilken svenska man talar. Vissa lägger pussel, bygger med klossar och säger "orange" och "lila", medan andra lägger puzzel, bygger med klotsar och säger "brandgul" och "violett". Men vi tycker inte sämre om dig för att du råkar tillhöra den första sorten...

Dallerberg sa...

NEJ! Det heter puzzle på engelska och PUSSEL på svenska era jävla analfabeter!!!!!!!

Dallerberg sa...

på holländska heter det puzzel :D