onsdag 3 oktober 2007

Hatbloggen goes bostadsförmedling.

Det var naturligtvis inte färdigbrunnet när (halva) Hatbloggen gick hem ikväll, även om vi naivt nog trodde att tre larm kunde räcka för en dag. Tydligen dök röklukt upp vid Mariatorget under kvällen (enligt spärrisen på plats ska det ha varit ”jätterökigt”). Imorgon är det Hatbloggen som kontaktar beklädnadskommitén och kräver att gasmask blir ett standardplagg i uniformen.

I skrivande stund kommer beskedet att Tunnelliggaren uppenbarligen bestämt sig för att ha en mysig hemmakväll i tunneln vid Midsommarkransen ikväll. Enligt § 4.1 i Tri (= Tri Tub = Trafiksäkerhetsinstruktion för tunnelbanan = tunnelbanans regelverk) får spårområdet beträdas endast på uppdrag av spårinnehavaren och enligt de följande momenten måste spårbeträdaren uppfylla vissa kunskapsfordringar och hälsokrav eller åtföljas av en tågvarnare samt ikläda sig varselklädsel (om han inte är uniformerad tågförare), anmäla sig till trafikledningen och vara uppmärksam på fordonsrörelser. Vi kan såklart inte veta, men vi misstänker starkt att Tunnelliggaren struntar i alla dessa regler. Å andra sidan är nonchalansen ömsesidig, för enligt § 19.4 ska trafikledningen stoppa tåg på intilliggande spår sedan obehörig person på spårområdet upptäckts av förare, vilket man alltså inte bryr sig särskilt om. Men, som vi lärde oss tidigare i veckan, man måste inte följa alla regler till punkt och pricka…

För att underlätta Tunnelliggarens (och alla andras) tillvaro skulle Hatbloggen kunna tipsa om en massa andra mysiga mellanslag, prång och förbindelsetunnlar där man löper mycket mindre risk att bli upptäckt än vid Midsommarkransen – det är bara att höra av sig till oss, Tunnelliggaren!

4 kommentarer:

Dallerberg sa...

Kan ni inte ge stackarn en väst och en ficklampa bara?

Dallerberg sa...

Och numret till TLC förståss så han kan ringa in sig

Anonym sa...

Varför inte heller skänka en Tri Tub till våran lilla Tunnelliggare?
Då kan han ju gå och göra en skrivning på den sen oxå.
Vad är det nu? Var tredje år eller?
Ante

Anonym sa...

Gasmask som standardplagg, men guuu så kinky, vi skall väl inte ner på SLM.