tisdag 23 oktober 2007

Ge upp?

Signalfelet vid slussen norrut, som tydligen pågått hela helgen, fortsatte även under måndagen.
Hatbloggen kom susandes i 50km/h när en signalen infart slussen helt plötsligt visar rött och efter att ha nödbromsat tåget stannade det cirka 1 meter framför signalen.
Det är så härligt att få en hjärtattack bara för att nissarna på gröna linjen inte kan se till att signalerna fungerar. Hatbloggen antar att detta är att vänta varje när det blir dags att byta signalsystem 2013...

Trafikledningen verkade ha gett upp helt igår, inte nog med signalfelet som aldrig ville försvinna, så drog de in extratåg så fort någon ropade om att tåget drog dåligt.
Inom loppet av fem minuter drogs en C14 in, trots att det drog bra, och sen, hör och häpna, drogs ett C6 tåg in eftersom det citat: "Dog" hela tiden.
Mycket har hatbloggen varit med om, men den dag då trafikledningen börjar ställa C6:or för att de drar dåligt, trodde vi aldrig skulle komma.
Vi ser med förtjusning fram emot att denna uppsluppna stämming även kommer att råda under tisdagen och att inga gamla skrot vagnar kommer vara ute i trafik!

2 kommentarer:

Dallerberg sa...

haha fan det är så jävla sjukt att man är så rädd för rött att man faktiskt nästan skiter på sig när det blir sådär. Även när det är uppenbara signalfel och inte skulle vara ens fel om man gled förbi :D

Anonym sa...

Tisdagens förmiddag var ett under av kaos, kan jag rapportera. 1 st C14 gick ut, och skötte sig någotsånär, men det var väl också det enda. Vid inryckningen av 30-turerna på förmiddagen hade inre slingan i Nyboda blockerats av en traktor, en spärrflagga och jordad strömskena. Ljuvligt. Föraren hade uppenbara svårigheter att bli trodd av trafikledningen, det tog säkert tjugo minuters tjafsande innan hon fattade att det faktiskt stod en traktor i vägen, inte tvåhundra meter bort. Sen tog det ytterligare jättelänge plus ett trafikbefäl innan tåget kördes iväg. Under tiden fick efterkommande 30-turer stå på bryggan AXB och i Sätra, och de efter fick tömma i HOT och köra in via 400. En förare tog det bokstavligt, att tömma i HOT... vilket ledde till ytterligare förvirring och försening.
Ett tips för att underlätta i trafiken: tro på vad förarna säger.
Ett till tips, detta till våra kära kunder: låt bli dörrarna. Detta är INTE det sista tåget, däremot försenar du alla andra tåg när du håller fast det här tåget och drar i dörrarna. Du kanske inte vet att dörrarna till slut går sönder? När de gör det, och tåget blir stående, svär då inte över SL/Connex/den inkompetenta föraren. Svär över dig själv och alla andra som någon gång dragit i en dörr.
/Morrhoppan