söndag 21 oktober 2007

Äktenskapets dag.

När Hatbloggen gick till jobbet mitt på dagen på lördagen var det ungefär sju grader varmt, torrt och vackert. Men trots det tycks lövhalkan ha nått stationerna med nån sorts special-kod gul som följd, för på plattformsskyltarna längs röda linjen rullade texten ”Vi varnar för att det kan förekomma halka på plattformen”. Vi testade bara plattformarna vid Ropsten, Liljeholmen och Norsborg i nån större utsträckning, och där kändes underlaget tryggt och säkert, men vi har lärt oss att inte ifrågasätta halkgeneralernas order och skred försiktigt fram över plattformen och planerade för långa bromssträckor. Trafikanterna däremot verkar inte ha fått nån hal-plattformsutbildning – de sprang och stojade och tvärstannade som om det inte vore höst, och de får fan skylla sig själva om de får plattor. På själva rälsen rådde kod grön så länge vi var i trafik.

I tunnelbanan hänger just nu reklamaffischer med texterna ”Bevara äktenskapet” och ”Mamma pappa barn”, och går man in på den hemsida som står som avsändare får man veta att det just idag är äktenskapets dag. Grattis, alla gifta! På hemsidan finns bland annat ett upprop, underskrivet av ungefär fyrtio mer eller mindre kända svenskar, där det framgår att alla rikets barn (vår framtid!) skulle lida enorm skada om samkönade par tilläts ingå äktenskap. Dessutom ger man inspiration till och små tips på hur man kan högtidlighålla dagen i kyrkorna runt om i landet (”tårta till kyrkkaffet, med gravyren ’Äktenskapets Dag’”, ”leta reda på det par som varit gift längst tid och överlämna ett diplom eller en gåva”). Alltså. Vi orkar inte ens hitta på nåt sarkastiskt att skriva om spektaklet, men man vet att man är på rätt lag när man har Anna Maria Corazza Bildt, Ulf Ekman, Paolo Roberto och Siewert Öholm emot sig.

Strax före klockan sju på lördagskvällen anropade L från Liljeholmen och rapporterade att nån tappat en stor burk oliver på plattform 1-2 och att det förelåg stor risk att nån halkade på härligheten – och där blev glasskärvor och oliver liggande åtminstone tills vi gick hem. Plötsligt slog plattformsskyltarnas spådom om hala plattformar in. Vi måste erkänna att vi blev lite tagna på sängen av informatörernas parapsykologiska förmågor.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Agera mot SLs homofoba affischer!

Bort med "Bevara äktenskapet" från våra gemensamma utrymmen.


Fosterbarn, adopterade, ensamstående föräldrar och deras (uppväxta) barn, sambos, hbt-personer - och alla som lever i en äktenskapligt sanktionerad heterosexuell kärnfamilj, men inte anser att det är en högre stående livsform - det är dags att agera!

I Stockholms kollektivtrafik annonseras nu för kampanjorganisationen "Bevara äktenskapet". Bakom kampanjen står Katolska kyrkan, Pingströrelsen, Svenska Evangeliska Alliansen och en rad namnkunniga personer, som Stanley Sjöberg, Ulf Ekman, Anna Maria Corazza Bildt och Siewert Öholm.

I vår gemensamma tunnelbana finns nu alltså propaganda för att endast "en unik, av staten sanktionerad, institution för mamma-pappa-barn-relationen" är det viktiga för barnen idag. På kampanjens hemsida står det också att "det är omoraliskt att medvetet planera en uppväxt för ett barn där det inte har kontakt med sina biologiska föräldrar."

Dessa reaktionära budskap om föräldraskap riktar förakt inte bara mot hbt-personer utan också till exempel adopterade barn, fosterbarn, skilsmässobarn och barn som lever med en förälder. Det handlar alltså inte “bara” om barn till hbt-personer - även om "Bevara äktenskapet"-kampanjen gärna vill få det att framstå så.


"Bevara äktenskapet" är en inskränkt och reaktionär kampanj som SL borde skämmas för att ha satt upp i våra gemensamma utrymmen.

Så hjälp SL på traven:
RYCK ner affischerna.
RECYKLA dem i pappersinsamlingen.
Och hoppas att det kommer ut lite KÄRLEK.


Bort med hatet i tunnebanan. Alla barn behöver vuxna som älskar dem.

Anonym sa...

Apropå att rycka mer anstötliga affischer: är det någon som vet ifall övervakningskamerorna är på när tåget inte är aktiverat? (Det borde de väl inte vara, men man vet ju aldrig...) Jag föreställer mig att det leder till repressalier om uniformerad personal överbevisas om att rycka ner dylika horrörer. Därav frågan.
Och fru Corrazza Bildt är synnerligen lustig. Å ena sidan ska kvinnan stå naken i köket och föda barn samt oavlönat sköta om frisk man i hemmet, annars är hon ingen riktig kvinna. Å andra sidan jobbar ju fanskapet själv!! Med andra ord... hon är en... förklädd man???? (Ja, med den haklinjen är det inte utan att jag har undrat då och då).
/Shaman på stan

Anonym sa...

vissa verkar behöva en egen blogg... Själv är jag mest bitter på SL och Veolia - trodde att det här var forumet för sånt.

Anonym sa...

kod gul + T.L = sant: men hjärtat! Om du läser blogg och svar en gång till kommer du säkert att upptäcka att det är ju det allt handlar om.

Anonym sa...

vi hade ett överflöd av trafikanter som halkade på den vita linjen på plattformarna (innan hatbloggen började jobba) därav den rullande texten...ganska skoj att höra på radion faktiskt;)

Dallerberg sa...

Åh Stanley Sjöberg! <3

Jag tycker inte heller att bögar ska gifta sig, I KYRKAN. Gud hatar ju bögar. Det står i bibeln rakt upp och ner att de ska dödas. Så jag tycker inte man ska tvinga kyrkan att viga folk som enligt deras "lagbok" är så fulla av synd att de måste dö.. och jag fattar inte varför man VILL bli vigd av en sådan religion.

Ni är galna! :D

Anonym sa...

Filmtips:

Hyr eller ladda ner en skitbra, varm, rolig "kärlekskomedi" från 2005
"Adam & Steve"

http://www.imdb.com/title/tt0372122/

Dallerberg sa...

kod gul + T.L = sant: Det här är inget forum överhuvudtaget, det är en blogg och i ens blogg skriver man vad fan man vill!

Anonym sa...

Go girl ;O