fredag 12 oktober 2007

Hatbloggen - nu ännu dummare!

Att köra med kort tåg i rusningen är verkligen otroligt jävla outsägligt dumt och korkat – det gör fan ingen människa glad. Det är rentav så att folk blir tjurigare om man kommer med kort tåg än om man kommer utan tåg överhuvudtaget.

När kod gul gäller får man, enligt trafikledningens instruktioner, använda maximalt halva bromsstyrkan. Så hur bra är det att köra över Strömbron (Slussen – Gamla stan) i ösregn och råka ut för typ 18 L-signaler med automatisk fullbroms som följd? Allvarligt talat, är det inte dags att spränga den där bron och börja om från början?

Hatbloggen gjorde sitt allra bästa och var typ tio minuter försenad precis hela fredagseftermiddagen, men för det fick vi minsann varken tack eller beröm. Men visst, om det ska vara på det viset kan vi börja följa tidtabellen igen.

Som ett litet bevis på sin uppskattning av förarna efter gårdagens förseningar delades på torsdagskvällen ut frukt av arbetsgivaren – har vi hört! Vi, och rätt många andra inblandade, hade nämligen gått hem när fruktstunden började, och när Hatbloggen anlände till jobbet på fredagsmorgonen låg tre ruttna vindruvor i en korg i mässen. ”Som tack för kvällsmänniskornas slit tänker vi ge frukt till natt- och morgonfolket.” Typ.

När Hatbloggen på väg hem ikväll helt fredligt satt på Lidingötåget och läste sin tidning damp en något överförfriskad herre ner på andra sidan gången och spände ögonen i oss. ”Det står ’Connex’ på din jacka”, sluddrade han och pekade på vårt bröst, ”vad betyder det?” Vi svarade artigt, om än inte helt engagerat, att vi inte vet vad ”Connex” betyder, det är liksom ett namn, vad ska man svara? Vi orkar inte återge hela meningsutbytet (det var nämligen rätt enahanda), men det slutade emellertid med att mannan skrek ”Du är ju dum i huvet! Jävla Connexnolla! Du kanske inte kan rå för det, du är ju född sån, men du är helt dum i huvet, jävla Connexidiot!” Det är vid såna här tillfällen man önskar att det stod nåt mindre kontroversiellt än ”Connex” på jackan. Som ”Självmordsbombare”. Eller ”Barnamördare”. Tja, vad som helst egentligen.

I skrivande stund råder, enligt uppgift till Hatbloggen från Hatbloggen, kod grön. Vi får väl se hur länge den friden varar.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja och dom här jävla dörrvakerna som står och hänger vid spärrarna, vilka jävla nollor dom är liksom. även om man har full uniform som vi ju tyvärr måste ha då i det här jävla skitåkeriet står och glor när man drar eller använder det andra kortet precis som att vi tänkte planka in . jävla dum huvuden dom är , fan bättre köra sop bil ta mig fan då blir vi bättre behandlade skulle ja tro....