söndag 28 oktober 2007

"Red alert, Red alert!!!!"

I skrivande stund råder det kod röd på hela röda linjen.
Hatbloggen har en stund över att skriva då kvällens tredje tåg på tjänsten, liksom tjänstens andra tåg, dragits in.

När Hatbloggen skulle ta sig till jobbet brann det i Bredäng, det fanns ingen trafik söder om Axelsberg och kod röd rådde! Tydligen hade restaurangen som ligger under bron vid infart Bredäng, körriktning söderut, börjat brinna! Branden var så kraftigt att hela byggnaden övertändes och exploderade precis när J stod inne vid stationen. Folk hade hoppat ut ur hennes tåg men inte kunnat ta sig ut ur stationen, eftersom spärrvakten smart nog hindrade folk från att gå ned och ut i det rök och eld inferno som rådde utanför stationen.
Tågen vändes först vid Axelsberg och Sätra men under räddningstjänstens arbete slogs strömmen ifrån och tågen söder om Axelsberg stod stilla.
Inga bussar kunde heller ta sig till Bredäng så det var verkligen en rolig eftermiddag för alla som bor i den förorten!

Efter cirka 2 timmar får vi nu igen stanna i Bredäng men vi måste köra in och ut ur stationen i 20Km/h eftersom man ännu inte vet hur pass skadad bron är...
Just nu är det 40km/h mellan stationerna och 30km/h infart. Den beryktade speciella tidtabellen har införts och det är 20 minuters trafik på hela linan. De kör in tåg som ändå skulle köra in vid 22 tiden då vi normalt sett går från 10 minuters trafik till 15 min, men nu är det alltså 20 minuter mellan tågen som gäller. Kopplingen är inställd och mässen är fylld av glada förare som tycker att kod röd är hel festligt!

Innan Trafikledningen beslöt att införa 20 minuters trafik, gjorde de ett allmänt uttrop till förarna där de helt resolut kontaterade att vi kunde lägga tidtabellen i handväskan, att tågen går lite som de går (vi borde vara glada över att det rullar några tåg alls!) och om det är så att vi har fått sitta mer än fem timmar utan avlösning så skulle vi säga till och få en välförtjänt rast!
Kod röd på svenska låter inte lika dramatiskt som engelskans red alert, men Hatbloggen kan försäkra att införa 20 minuters trafik i tunnelbanan, är ungefär lika allvarligt som när de inför undantagstillstånd och red alert i amerikanska filmer.

Hatbloggen inser också att det lönar sig att klaga, det behövdes lite rajtan tigtan för att citera Z. En annan tanke som dyker upp hos oss alla är, återigen, om det egentligen är någon idé att ens försöka köra tunnelbana...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Röd Oktober

Sen var det ju fel information till "kunderna" på den rullande texten. Först "30 minuters trafik..." fast det var 20min. Efter påpekande om felet ändrades det till 20min.
Sen när det blev 15min och senare på natten 30min trafik rullade den fortfarande på om 20min.
Påpekade felet och texten skulle tas bort, men nejdå...
Är det så jävla svårt att informera rätt?

Anonym sa...

Det heter inte "Code red". "Red Alert!" skall det ju vara för att det ska låta tillräckligt dramatiskt. :D

Dallerberg sa...

När jag körde in sista 14 inatt rullade det fortfarande att det var 20-minuterstrafik :D:D:D:D



Men ok, en grej bara. Har Roger börjat stå i liljeholmen nu eller var det bara igår? Obehagligt. Jag var tvungen att vända i trappen när jag skulle ner och ta ett tåg och gå till andra plattformen istället :D

Anonym sa...

Roger står ibland i Lih och ibland i Mör. De senaste veckorna dyker upp ofta i Lih.

Anonym sa...

Roger borde bli tågräknare, man slår 2 flugor i en smäll. Han får betalt för sin hobby, dom får en bra räknare.