onsdag 24 oktober 2007

Brist.

”Brist” är väl det ord som bäst sammanfattar röda linjen i oktober 2007. Och alla andra månader. Vagnbristen är kanske inte värre än den brukar vara så här års, men det är sannerligen inte bättre heller. (Nåja, just för ögonblicket är ju faktiskt ingen vagntyp belagd med körförbud, men det går nog över). På onsdagseftermiddagen fick två stomtåg på linje 14 på grund av vagnfel köra in i Nyboda som fullängdståg och komma ut igen med två vagnar istället för tre. Läget är alltså sådant att det inte finns en enda buffertvagn för oförutsedda händelser. Precis som vanligt.

Inte heller förarbristen är väl värre än normalt (den är lika kompakt som den varit så länge vi kan minnas), men prognoserna inför helgen bådar inte gott. Ikväll ropade nämligen trafikledningen först ut att trafikexpeditionen med glädje styckade upp hela tjänster till de förare som kunde tänka sig att jobba bara några timmar extra imorgon, och efter en stund återkom man och annonserade, med ett stråk av panik i rösten, att det nu såldes jobb ända fram till söndag och att det fanns mycket gott om extrajobb hela helgen. Vilken överraskning, lönehelgerna brukar ju annars vara de dagar då alla plikttroget masar sig till jobbet i så hög grad att det närmast blir föraröverskott…

B anmälde hjulplattor på turen 20 ikväll. Samma plattor var, enligt rapporterna i hytten, anmälda först den 6 oktober och sen igen, av samma B, den 16 oktober. Så om man bara ser till att rapportera in felen sådär var tionde dag kan de nog bli åtgärdade till slut.

(Halva) Hatbloggen har trippel i helgen och tänker inte under några som helst omständigheter gneta. De sex (6!) spyor på plattformen vid Karlaplan som T anmälde i fredags kväll blev liggande kvar över söndagen – och det var sista helgen före lön. Ett tips till dem som verkligen jobbar nu under lönehelgen är att ta gummistövlarna på sig.

Z-P försökte prata till sig ett omnämnande i bloggen, men han gör ju inget väsen av sig, så det tänker vi inte hörsamma.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu fick han ju ett omnämnande i alla fall

Dallerberg sa...

Så mycket brist kan det ju inte vara, ingen har ringt mig än :D

Anonym sa...

Hehe, jag kommer ihåg en gång jag skulle börja jobba på TCE N en nyårsdag, typ 0600 eller så. Gick vägen via södra, har aldrig sett så många spyor på samma gång! Hela platformen var totalt nerspydd... Men väl uppe på norra var det helt rent. Fast efter en stund kom plattans alla knarkare dit och hade stort mingel. Det roliga var att alla skrattade och verkade ha det trevligt, typ att "äntligen har vi biljetthallen för oss själva..." Lätt surealistisk upplevelse.

Dallerberg sa...

Nu har de ringt :O I helgen kommer jag och härjar!