lördag 27 oktober 2007

"Don't push me cause Im close to the edge..."

Förarna på röda linjen har i ren desperation börjat leta efter fel.
Det har rått total stiljte under hela veckan, man har till och med kunnat köra omkring under rusningen utan tågkänning! Och vi har inte ens haft kod gul!!!
Det är riktigt riktigt illa, vi vet ju att Veolia kan bättre, var är kaoset?
Vissa förare ropade under dagen om allehanda saker i hopp om att något skulle hända, vissa ville ha hjälp av vakter eftersom det var ungdomar ombord på tåget...
Galenskapen börjar spira då vi inget har att göra.

Men skam den som ger sig. Turen två var ur trafik i tre timmar efter ett stopp i Vårby gård då kidsen nödöppnade dörrar och passade på att måla tåget medans det stod stilla.
Ungdomarna i Fruängen var uppe på stationstaket och sen lite senare på kvällen kastade de sten på tågen från ungdomsgården som lämpligt nog ligger placerad precis vid spåren.

Trots Aftonbladets stora löpsedel om olyckan i Solna i torsdags, då en 15 åring blev ihjäl körd av Arlanda Express, så hade vi som vanligt koppelåkare under eftermiddagen. De sas enligt uppgift vara 10-11 år och då är man nog för liten för att kunna läsa. Det verkar även den tonårspojke som under fredagskvällen blev ihjälkörd på saltsjöbanan inte heller kunna.
Alltså är det svårt att fatta att man inte har något att göra på spåret?

Problem med strömförsörjningen mellan T-centralen och Mariatorget kom och gick under eftermiddagen. Vid Aspudden luktade det brända bromsar efter tågen och det sniffades för fullt. Hatbloggen minns en tid då man bara kontrollerade att det inte luktade bränt om de gamla vagnarna, men efter branden i Skärholmen så får man kontrollera sitt tåg oavsett vagntyp!

Vid 19 tiden blev det folksamling vid Vårby gård och Masmo. Kidsen åker däremellan och bråkar. Stopp i trafiken och polis på plats för att skingra ett 50-tal ungdomar. Men det är ju som det brukar vara på helgerna. Kaoset börjar först ute mot förorterna men är oftast överstökade vid 22 tiden ,då istället det riktiga kriget börjar vid Östermalmstorg - Tekniska - Bergshamra.
Hatbloggen slutade någolunda tidigt idag så vi slapp det värsta packet men vi ser fram emot att få köra dessa fantastiska varelser till och från Stureplan och Universitetet imorgon natt istället.

Ikväll lyssnar vi på Grandmaster Flash - The message
och försöker hålla oss vid våra sinnes fulla bruk.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Anonym" som åker med Roslagsbanan av och till kan förmedla följande: I somras var det ersättningstrafik med bussar mellan Rydbo och Österskär. De som skulle till Åkersberga skulle däremot byta till bussar vid Galoppfältet. Där finns endast en "gångfålla" från plattformen till omgivningen. Har precis kommit med en buss och inväntar tåg mot Stockholms Östra. Just då kommer tåget från stan mot landet och pöbeln går av tåget. Samtidigt kommer tåget mot stan. Ringklockorna vid gångfållorna ringer samt att tåget tutar i tyfonen, men pöbeln hoppar över spåren och respekterar inte klockorna. Tåget måste stanna före gångfållan, och stå där i en minut eller så, annars skulle han effektivt avlivat minst 10 personer!

Alltså, jag är inte ett dugg förvånad att trafikanter blir överkörda av tåg, senast i Saltsjö-Duvnäs. Och innan dess vid Solna Station, när Arlanda Express körde över en 15-åring, eller snarare gjorde "köttfärs" av honom. "Survival of the fittest", eller hur någon formulerade det......

Vad tror "de" att en gångfålla är? Ett obevakat övergångsställe i järnvägsvärlden?? (Där tåget stannar när ett "pucko" ska förbi).

Dallerberg sa...

Anonym, det där händer VARJE DAG vid årstaberg. Tvärbanan mot Sickla udde kommer in först, läpper av trafikanterna som väller över båda spåren för att ta sig till pendeln, och då brukar alviksvagnen komma jättelägligt i full rulle från andra hållet. Det är ungefär en promille som bryr sig när det tutas och rings, det är tydligen värt att riskera livet för att hinna med pendeln. Där är det dessutom RÖD GUBBE så de kan inte ens misstolkas som ett obevakat övergångsställe. Det finns nog bara en anledning till att ingen dött ännu och det är för att vi förare har koll, men det kommer ju garanterat smälla en dag.. Det är lite så vid liljeholmen också men där kör man så långsamt att det inte är någon större risk att man har ihjäl någon, bara irriterande. De är som höns.

Anonym sa...

Kan bara raportera att natten, fram till o2 var sååå lugn. Fattar inte att det var löning. Inte ens någon som slet i dörrarna. Dom laddar väl för ikväll :(
PS. Gick i transport när TLC frågar om jag hade lust att jobba över "en timme eller så"...
På dan ringde dom hem och frågade om jag ville börja tidigare på Lör...Brist. Trist.

Anonym sa...

ja alla dessa idioter som går över. spåren kan dom inte bara skjutas typ. ställa s upp mot en vägg så vi slipper att få vara lediga några dagar ha ha ha