tisdag 16 oktober 2007

Komplotten avlöjad!

Nybodadepån funkar…hur ska vi uttrycka oss…sådär. Att tågen kommer ut på banan trasiga och att spår är avstängda som inte ska vara det har vi pratat om tidigare, och att kombijobbarna flyr för sina liv är välkänt på röda linjen, men den här veckan visar det sig att SM i orientering anordnas på depåområdet när förare vid inryckningen gång på gång uppmanas ta märkliga om- och bakvägar in på sina spår. Ryktet säger att depåerna i Högdalen, Vällingby och Rissne är hemskt välordnade (och rentav rena!), vilket ställer Nyboda i ett ännu obarmhärtigare ljus. Hur har det kunnat bli så just här, frågade vi oss, men H påstår att Nyboda har varit familjens svarta får åtminstone sen 70-talet, och han om någon borde ju veta…

Äntligen är sommaren här! Nej fan, bättre upp, äntligen är tropikerna här! På tisdagen var det närmare 30 grader varmt i mässen vid Liljeholmen igen, och än är inte taket nåt – termometern på väggen visar väl upp till 50 grader om vi inte missminner oss. Alla går omkring därinne rödblossiga och febriga, klädda för höstkyla och fukt, och förmodligen har vi en vinter av malaria, tjocka jävla ormar och tsetseflugor att se fram emot. Kanske vore tropikhjälm och kakiskjorta bättre än nuvarande uniform.

Men Hatbloggen har, efter mycket funderande, räknat ut alltihop – den lömska planen är avslöjad! Eftersom man tydligen inte har några tankar på (alternativt tid/kompetens/lust) att fixa och underhålla värmen i förarhytterna uppe i Nyboda (se bland annat ovan) ser man till att det är så varmt i mässen att alla kommer att ägna rasterna åt att längta ut till sina frostiga tåg. Det är så listigt att man måste bli lite imponerad, men vi är inte så säkra på att taktiken kommer att lyckas. Fortsätter värmen att stiga i mässen kommer man istället att få ta emot mängder av felrapporter om trasiga kylaggregat och otillräckliga fläktar från gnälliga förare som sitter i sina hytter och svettas i mitten av december, eftersom man tydligen inte har några tankar på (alternativt tid/kompetens/lust) att fixa och underhålla kylsystemen i förarhytterna, och det var väl inte det som var avsikten.

När Hatbloggen kom till Gamla stan mitt i eftermiddagsrusningen kom en tant fram och frågade efter en borttappad handväska. Hon hade stigit av vid Mörby centrum och i biljetthallen kommit på att hon glömt sin väska, varefter hon rusat ner igen och nu letat igenom tåget hela vägen till Gamla stan. Hon var fullkomligt säker på att det var med just detta tåg hon åkt till Mörby, men när vi sa att vi varken sett eller fått in nån handväska bad hon oss fråga kvinnan som hon var lika säker på hade kört tåget åt andra hållet. Mycket har den här halvan av Hatbloggen hört, men aldrig har vi blivit förväxlade med en kvinna. Åtminstone inte sen vi anlade skägg.

1 kommentar:

Dallerberg sa...

Det hänger en tropikhjälm i spärren Alvik norra!! Jag ville ta den men vågade inte :/