söndag 7 oktober 2007

Heldagsreserv - hela hösten.

Efter sex års inträngande studier kan Hatbloggen härmed presentera sin diagnos på trafikantkollektivet: akut och kronisk hjärndöd. För hur ska man annars förklara att folk går lugnt och stillsamt längs tågsidan medan dörrsignalen ljuder och ändå blir förvånade och förbannade för att de inte kommer med tåget? Och hur ska man annars förstå trafikanter som trots att det står Mörby centrum på plattformskyltarna och trots att det står Mörby centrum på tågfronten och trots att man just ropat ut att tåget går till Mörby centrum frågar om det går till Ropsten?

Vid Östermalmstorg hoppade under eftermiddagen en dåre fram och tillbaka mellan plattformarna iklädd neonväst och visade onaturligt stort intresse för spåret. Antingen var det en spårarbetare som mist förståndet eller så har man börjat dela ut varselklädsel till galningar. Frågan är vilket som är värst.

Urinstanken är tillbaka vid Axelsberg, och Hatbloggen blir nästan tårögd av nostalgi. Det minner oss om en annan, oskyldigare tid när kisslukt var vanligare än brandrök i tunnelbanan.

Brandrök och nostalgi ja… Precis en vecka efter förra Skärholmsbranden fylldes busstorget där än en gång av brandbilar och trafikbefäl ikväll. När Hatbloggen passerade Skärholmen anropade trafikledningen och undrade om vi såg nån brandrök på stationen. Det gjorde vi inte och sa nej, men det var nog tur att man inte litade på vårt vittnesmål och struntade i att larma räddningstjänsten, för under tiden rasade visst en brand utanför ingången till norra biljetthallen med förbikörning och ersättningsbussar som följd. Ska det vara såhär varje lördag hädanefter?

Och apropå den förra Skärholmsbranden har man, enligt uppgift till Hatbloggen, upptäckt samma fel som på olyckståget på flera andra C20-vagnar, varför samtliga nu ska köras till Hammarbydepån för kontroll. Vi ser verkligen fram emot resten av hösten! Med massor av vagnar i skytteltrafik till gröna banan och resten på hjulsvarvning på grund av lövhalka kommer vi att få tillbringa många, långa, sköna timmar i reservfåtöljerna i mässen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Asgarv...12 points.

Anonym sa...

Apropå sådana som frågar om tåget går till Ropsten, fastän skyltning och utrop visar/säger "Mörby":

Det har hänt fler gånger än en att jag ber trafikanten läsa på skylten 15-20 meter bort vad det står på den.... Om man då får till svar "Mörby", då brukar jag fråga om de då tror att tåget går till "Ropsten"....? Och ibland med tillägget att det skulle stått "Ropsten" på skylten, liksom, om tåget gått till "Ropsten".

Jo, jag vet detta mer tillfredsställer TUTF i fråga här, enär någon fabrik producerar nya akut och kronisk hjärndöda hela tiden. Men man kanske ändå skulle delge Karolinska Sjukhuset detta, att det springer omkring donatorer i underjorden bara några kilometer från dem. Som man kan plocka organ från i organbristens Sverige.... Med tanke på att det är Landstinget som sköter just sjukvård och kollektivtrafik kan man kanske organisera detta på ett bra sätt....

Anonym sa...

Är det någon som är förvånad???

Anonym sa...

Anonym (igen):
I mitt inlägg kl. 06.18 finns ordet "sköter" i meningen som börjar med "Med tanke på att....". Mycket som Landstinget just "sköter" kan man också anse att de "missköter"....!

Anonym sa...

Geezus vad det händer saker bara man e lite ledig, och jobbar dagtid!! Jag ser nästan fram emot nästa vecka, när jag jobbar kväll igen och saker kan återgår till att vara full storm...