lördag 20 oktober 2007

Röda linjen dukar till fest.

Stora fel och timslånga stopp i all ära – ibland är man sugen på nåt lite lättare, och smaken är ju som bekant individuell, alla gillar inte samma skavanker. Så på fredagseftermiddagen hade röda linjen det stora nöjet att kunna duka upp ett dignande smörgåsbord av småfel, lagom stora stopp och enkla förseningar, och här fanns verkligen nåt för alla! Här är bara ett litet prov på vilka läckerheter som stod till buds:

  • Plattor (turen 57; ur trafik).
  • Trasig radio (turen 42; ur trafik).
  • Omkullramlad tant på tåg vid Skärholmen (25 minuters stopp).
  • Dörrar som går igen av sig själva och ATC-fel vid Masmo (turen 55; ur trafik; 20 minuters stopp).
  • Döda vagnar och plattor (turen 49; ur trafik).
  • Duggregn med kod gul som följd.

Hatbloggens personliga favoriträtt var 55:an vid Masmo. Vi blev själva inte inblandade, men vårt nästa tåg blev tio minuter tidigt efter att ha bytt körriktning på linjen ett par gånger, varför vi fick en timmes extra rast. Smaskens!

När vi vid ett tillfälle under eftermiddagen var på väg till Norsborg steg tre små tanter med resväskor på hjul och dalmål i munnen av vid Vårby gård (vem kan ha lurat ut dem dit?). Två av dem fick ut sina väskor på plattformen innan de fumlade fram en karta och började planera resten av resan, medan den tredje visserligen själv kom ut, men lämnade kvar sin väska inne i tåget, mellan dörrarna. Herregud, så dum i huvudet får man väl inte vara ens om man kommer från landsorten? Finns det verkligen inga dörrar ute i provinsen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tanterna var nog från Gävle ;O

Anonym sa...

Ja det var verkligen inte lätt att vara trafikant igår, det fick andra halvan av hatbloggen erfara både på väg in till stan och på hemvägen....

Dallerberg sa...

Vad gjorde du då? Gick du ut och sparkade ner dem och slängde väskan på spåret och körde över den? Snälla?

Anonym sa...

Slangily,
jag kan inte berätta exakt vad jag gjorde, men jag kan avslöja så mycket som att polisen gräver på helt fel ställe just nu.

Anonym sa...

Ja så går det när man besöker den Stora Staden ...
;O